(ODZIV NA JAVNO PISMO) Centralizacija vodenja in korporativni pristop k upravljanju javnih vrtcev prinašata tveganja (2)

26.05.2024 07:51

Večer, 21. 5. 2024

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Andrej Petelinšek

Mestna občina Maribor kot odgovoren upravljalec javnih sredstev stremi k zagotavljanju optimalne rabe virov in izboljšanju storitev za svoje občane. V luči te zaveze je MOM v letu 2024 uvedla pobudo za analizo podpornih procesov v osmih javnih vrtcih, ki jih upravlja. Projekt, ki bo izveden v sodelovanju z ravnateljicami vseh osmih vrtcev in izbranim zunanjim izvajalcem, ne bo segal v pedagoške in vzgojno-izobraževalne procese, ki ostajajo temelj našega delovanja. Analiza se bo osredotočila na podporne procese, kot so informacijska tehnologija, pravno svetovanje, nabava in javna naročila …, ki ne vplivajo neposredno na vzgojno-izobraževalno delo.

Delovna skupina, ki jo sestavljajo ravnateljice in predstavniki MOM, se redno srečuje in evalvira možnosti za racionalizacijo in optimizacijo. Cilj je identificirati morebitne izboljšave, ki bi lahko prispevale k učinkovitejšemu delovanju vrtcev ob hkratnem ohranjanju njihove avtonomije in pedagoške kakovosti. Z izvedbo te študije MOM ne teži k centralizaciji, temveč k razumevanju specifičnih potreb vsakega vrtca in prilagoditvi podpornih storitev za maksimalno učinkovitost. S končnim poročilom in predlogi izboljšav, ki jih bo pripravila delovna skupina v sodelovanju z zunanjim svetovalcem, želi MOM zagotoviti, da so vsi procesi izvedeni transparentno in v najboljšem interesu otrok in njihovih družin.

Spremembe, ki bodo predlagane, bodo temeljile na temeljitem razmisleku in dialogu z vsemi deležniki, pri čemer se bo posebna pozornost namenila ohranjanju kakovosti in integritete vzgojno-izobraževalnega dela.

Mestna občina Maribor ostaja zavezana transparentnosti, inovacijam in nenehnemu izboljševanju delovanja javnih vrtcev z jasnim ciljem - zagotoviti najboljše možno okolje za razvoj naših najmlajših občanov.

Odnosi z javnostmi MO Maribor

(JAVNO PISMO) Centralizacija vodenja in korporativni pristop k upravljanju javnih vrtcev prinašata tveganja

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta