(ODZIV NA VIDEOKOLUMNO) Maribor, mesto spodrezanih korenin? Politiki, zbudite se! Ljudje, Maribor, zbudite se! (2)

29.05.2024 06:00

Večer, 4. 5. 2024

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Z vsem spoštovanjem se pridružujem članku, pozivu oziroma apelu g. Stepišnika. Kaj vse smo v Mariboru že izgubili. Dodala bi še: mestni svetniki, zbudite se! Ni potrebno besed k članku, ki dovolj zgovorno priča o Mariboru in kaj vse smo "dovolili" izgubiti.

Smo turistično mesto, s prelepo okolico in čudovito naravo, prijaznimi ljudmi, vinskimi zgodbami, vrhunsko kulinariko, ne znamo pa tržiti turizma in pobrati "denarja, ki leži na tleh". Izgubili smo Zlato lisico, vse sejme v Mariboru …, me pa boli srce, ko že vrsto let gledam, kako propada prostor nekdanjega motela Jezero, ki je bil včasih ponos našega mesta in eden najlepših avtokampov v Evropi.

Med prvomajskimi prazniki sem komaj našla prostor v kakšnem glampingu v Sloveniji. Povpraševanje je veliko in vse je zasedeno. Lahko smo ponosni, ker imamo prelepo naravo in prijazne ljudi. Zato se sprašujem: se res ne najde rešitev za oživitev motela Jezero? V Koblarjevem zalivu tujci na majhni površini drug ob drugem na veselo kampirajo in vse je polno.

Maribor, zbudi se! Denar od turizma nam že vrsto let "leži pred nosom", samo pobrati ga je treba. Prav tako nam že mnogo let propada ena nam najljubših restavracij v Mestnem parku, na elitni lokaciji, gostilna Pri treh ribnikih. "Čakamo, da ji bo padla cena in jo bo spet kupil nek tajkun pod ceno?" Si to želimo, si to zaslužimo? Ne dovolimo tega!

Naj izpostavim, da so v restavraciji Sidro med kovidom izkoristili čas in obnovili restavracijo, ki jo Mariborčani radi obiskujemo in komaj najdemo prostor, tako je zasedena vse dni v tednu. Bravo vsem, ki so prispevali k ureditvi nam tako priljubljene restavracije. Lahko so za vzgled.

Mariborčani, mestni svetniki in politiki - zbudite se, dokler je še čas!

S srcem za Maribor.

Jasna Žlof, Maribor

(VIDEOKOLUMNA) Maribor, mesto spodrezanih korenin? Politiki, zbudite se. Ljudje, Maribor, zbudite se

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta