OŠ Franca Rozmana - Staneta Maribor: Po skoraj 60 letih do svoje kuhinje

Barbara Bradač Barbara Bradač
12.09.2020 02:00

Na Osnovni šoli Franca Rozmana - Staneta potekata preureditev in dozidava kuhinje in jedilnice. Otroci bodo lahko mirneje pojedli kosilo, hrana bo kakovostnejša, saj ne bo transporta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dela nameravajo zaključiti do sredine oktobra letos.
Andrej Petelinšek

Po dolgih desetletjih bodo na Osnovni šoli Franca Rozmana - Staneta končno dočakali lastno in večjo kuhinjo ter večjo jedilnico. Stara jedilnica s 100 sedeži je že zdavnaj postala pretesna za 600 otrok, ki obiskujejo to šolo v Kersnikovi ulici. Druga največja šola v mariborski občini ima tudi sicer samo razdelilno kuhinjo, kjer so doslej pripravljali zajtrk in malico. Kosilo so za učence kuhali pri sosedih - na Osnovni šoli bratov Polančičev.
Z začetkom šolskega leta pa so se začela dolgo pričakovana gradbena dela, saj obstoječa kuhinja in jedilnica po velikosti glede normativov nista zagotavljali ustreznih pogojev prehranjevanja, otroci so morali zelo hitro pojesti kosilo, da so prišli vsi na vrsto.

Vrednost del 536 tisoč evrov

"Na šoli poteka preureditev prostorov za prehrano, ki zajema prenovo obstoječih prostorov kuhinje in jedilnice v skupni velikosti 198 kvadratnih metrov ter dograditev kuhinje in jedilnice za dodatnih 135 kvadratnih metrov," so dela pojasnili na mariborski občini. Gradbena, obrtniška in inštalacijska dela ter dobava pohištvene in tehnološke kuhinjske opreme so skupaj vredni dobrih 536 tisoč evrov in bodo plačani iz občinskega proračuna. Zaključek del je načrtovan do sredine oktobra letos.

Andrej Petelinšek

Za kosilo bodo imeli več časa

Po prenovi bodo na šoli lahko sami pripravljali kosila. "V prenovljeni jedilnici bo po prenovi lahko hkrati jedlo 200 otrok, tudi jedilniki bodo bolj pestri in kreativni, saj ne bo več transportiranja hrane v transportnih posodah. Jedilnike smo prilagajali temu, kaj se lahko transportira in ostane takšno, kot je potem na krožniku. Kvaliteta prehrane bo višja in otrokom bomo lahko tudi ponudili jedi, ki si jih zelo želijo. Čeprav so se na OŠ bratov Polančičev trudili in kuhajo dobro, pa tudi tam kuhinjski prostori otežujejo delo zaposlenim," pravi ravnateljica.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta