Partizanka se ne da

19.09.2021 16:35
Sedemdesetletna šestmetrska lesena lepotica najhitrejša na Bresterniškem jezeru, kjer so jadrali tudi otroci
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V kategoriji optimist je jadralo sedem otrok, starih od 8 do 14 let. Foto: Sašo BIZJAK
Sašo Bizjak

Brodarsko društvo Sidro je ob koncu tedna na Bresterniškem jezeru organiziralo regato za jadrnice razreda optimist in vse ostale po sistemu hendikepa Portsmouth Yardstick. V soboto so kljub pomanjkanju vetra, ki se je razvil le do okoli sedem vozlov, opravili štiri plove, danes pa še dva s pomočjo vetra do 15 vozlov. V kategoriji optimist je jadralo sedem otrok, starih od 8 do 14 let. Čeprav so se vsi potrudili po najboljših močeh, si je prvo mesto prijadral Maks Fošnarič, druga je bila Pia Pogačar, tretji pa Črt Skalicky.

V odprti kategoriji mešanih jadrnic se je na regatno polje Bresterniškega jezera podalo deset jadrnic, med katerimi je bila najhitrejša 70 let stara šestmetrska jadrnica Partizanka, ki jo je krmaril Samo Žvan s še dvema članoma posadke. Poleg starodobne jadrnice, ki kljubuje času, si v brodarskem društvu Sidro lahko ogledate še nekaj obnovljenih jadrnic. Pred zimo načrtujejo še eno regato, za zdaj termin še ni določen. (skl)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta