Pekarnarji ogorčeni nad načrti občine, ki bi jih preselila: To je ponavljanje napačnih potez

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
06.05.2021 10:00
Programski svet Pekarne se je odzval na včerajšnjo izjavo podžupana Sama Petra Medveda, ki je razkril, da bi območje kulturnega centra namenili širitvi medicinske fakultete in UKC
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med občino in uporaniki KC Pekarna zadnja leta velja dogovor, da občina središče alternative kulture postopoma obnavlja.
Igor Napast

Včerajšnja izjava podžupana Sama Petra Medveda, ki je po sestanku s predstavniki Mestne četrti Magdalena za medije izjavil, da bi MOM Pekarno selila v nekdanje prostore MTT v Melju, območje kulturnega centra pa bi bilo namenjeno širitvi medicinske fakultete in UKC Maribor, je med uporabniki KC Pekarna sprožilo buren odziv. Z idejo o selitvi v MTT so bili sicer že seznanjeni, vendar so, kot so nedavno povedali za Večer, imeli zagotovila podžupana Gregorja Reichenberga, da občina nobenih odločitev, vezanih na Pekarno, ne bo sprejemala brez njih. 

"Nad izjavo gospoda Medveda smo ogorčeni, saj je neko latentno opcijo preoblikoval v načrte, ki se sprejemajo nam za hrbtom. V maniri nekaterih prejšnjih vodstev MOM, ki so v interesu kapitala poskušali pekarnarje izseliti, se tudi tokrat ponavlja vzorec igre 'good cop, bad cop' (dober policaj, slab policaj, op.p), kjer določeni uslužbenci MOM poskušajo z nami ohranjati prijazne stike, drugi pa delajo na projektu, o katerem ne vemo nič," je sporočil Programski svet Pekarne in dodal, da uporabniki KC Pekarna ne bodo dovolili enostranskih odločitev.

Igor Napast

"Sprejemamo edino sodelovanje in pogovor. Dolga leta ustvarjanja, povezava z lokalnim okoljem, dolgoročno načrtovanje programov in nenazadnje ogromni vsebinski in materialni vložki v območje KC Pekarna nas zavezujejo, da z delom nadaljujemo. Pritiskov smo vajeni že od prej, žalostni pa smo, da tokratna oblast, za katero smo ob nastopu menili, da bo imela še največ posluha za razvoj urbane družbeno-kulturne scene v centru mesta, še enkrat preizkuša napačne poteze svojih predhodnikov," so še zapisali. Napovedali so, da se bodo v Pekarni kmalu sestali vsi uporabniki ter sprejeli odločitve o nadaljnjih korakih, mariborsko občino pa pozvali k dialogu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta