Pice so se vrnile v Miklavž

VP
23.06.2019 05:09

Na obrobju občine znova pečejo pice, potem ko je večina bolj ali manj znanih picerij v zadnjih letih zaprla vrata.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Picopek je najbolj zadovoljen, če kdo pohvali njegovo delo.
Vlado Paveo

Kdo pravi, da v gostinstvu ni več zaslužka? Tisti, ki so bili navajeni, da se je v tej dejavnosti na veliko služilo. In so potem, ko naenkrat ta kura ni več nesla zlatih jajc, obupali - ali pa si dejali: dovolj imamo, ni nam več treba tega. O vzponu in padcu gostiln v občini Miklavž na Dravskem polju in o tem, koliko jih je zaprlo vrata, smo že pisali. Zato pa je toliko bolj pohvalno, da se je ponudba pic v tej občini vrnila. Ne sicer prav v njej, ampak povsem na njen rob. Na Ptujski 333 že leto in pol obratuje Gril Paša, pred dobrim mesecem pa so pestro ponudbo jedi dopolnili še s peko pic. "Ni slabo, trudimo se. Prav zato, ker so v miklavški občini usahnile vse picerije, smo dodali še to ponudbo," pravi 20-letni Alen Beđeti.
Alen je vodja obratov, Tezenčanom in obiskovalcem že dolgo znane Kebab paše in tega grila, ki ob njem daje kruh še peterici: dvema kuharjema, dvema natakarjema in enemu picopeku. Seveda pa nad vsem bdi oče Namig Beđeti, po narodnosti Albanec iz okolice makedonskega Tetova, ki je v Sloveniji že več kot štiri desetletja. Da, družinska ekonomija, tako znana za pripadnike tega naroda, daje dobre poslovne rezultate tudi v tem primeru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta