(PISMO BRALCA) Pesek na javnih cestah

28.05.2024 06:00

Včasih je bilo nevestno delo v državni službi kaznivo dejanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janko Rath

Smo že v mesecu maju, pa je še pesek od zimske službe na občinskih cestah in pločnikih v Počehovski ulici in cesti v Počehovo. Del peska je poniknil v javno kanalizacijo ob nalivih. O tem sem že večkrat pisal županu MOM, pa se ni nič zgodilo. Poleg tega so pločniki polni trave in večletnega plevela. Posebnost teh ulic in cest je, da pločniki nimajo urejenih klančin, tako da morajo invalidi z vozički voziti po cesti, ki je skrajno nevarna! Pred leti je bil postavljen znak CONA 30, a se tega nihče ne drži. Vozniki "normalno" vozijo naprej, kot se jim zljubi. Pred dnevi sem spremljal sina invalida na vozičku po tej cesti, pa za nama pridrvi osebni avto najmanj 90 do 100 km na uro, tako da naju je zračni tok tega avtomobila skoraj zrinil s ceste.

Noviteta v tej ulici je, da vozniki pred picerijo Ali parkirajo na pločniku pred lokalom. Zato smo že večkrat pisali na občino organom, ki urejajo promet, naj se postavi tu na pločniku nekaj količkov, da bodo preprečili postavljati vozila na pločniku, pa se ni nič zgodilo. Ravno tako smo že večkrat zahtevali, da se na tej ulici postavi talna omejitev (ležeči policaji), pa nič od tega. Pred mesecem so postavili ob tej cesti tablo "VI VOZITE", pravijo, da merijo hitrosti vožnje. Ta tabla je ves čas obrnjena samo v eno smer. Meni so povedali, da bodo tedensko menjali smeri kontrole, pa do danes še nič! Včasih je bilo nevestno delo v državni službi kaznivo dejanje, sedaj ko je svoboda, pa vsak dela, kolikor se mu ljubi! Vse navedeno lahko preverite sami, če se pripeljete z avtobusom št. 15, ki stoji na postajališču Počehovska ulica. Presenečeni boste, kako tu na pločniku uspevajo trava in dolgoletni pleveli! Totalno zanemarjen del Univerzitetnega mesta Maribor. Hvala!

Alojz Senekovič, Maribor

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta