(PISMO BRALCA) Župan, ne bodite kot Ludvik XIV!

DR
15.10.2024 08:05

Kot prometni strokovnjak bi županu predlagal, naj se že končno poveže z gradbeno fakulteto

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Župan Arsenovič, vozniki smo vam neskončno hvaležni, ker ste spet odprli Glavni most. Zdaj je na mostu v enem dnevu nameščen stacionarni radar, ki bo kaznoval skoraj vsakega, ko bo vozil več kor 30 km/h. To je vožnja v prvi prestavi. To je krasno županovo maščevanje voznikom, ker so upravičeno zahtevali odprtje mosta v smislu: zdaj imate odprt most, pa plačujte kazni.

Lani sem v Pismih bralcev pisal o omejitvah hitrosti na 30 km/h v Tomšičevi ulici, Mlinski ulici, v Ribniškem selu in tako dalje, da bi bilo treba tam namestiti radarje, tako kot imajo to v Ljubljani. Vsak radar bi se v zelo kratkem času sam izplačal, občini pa bi prinesel znatna sredstva. Na Glavnem mostu bo torej radar, drugod jih ni. Sprašujem pa se, zakaj župan ne ukaže še namestitve radarja na Titovem mostu? Zdaj je že dalj časa na drogu obvestilna tabla o hitrosti. Zakaj taka županova dvoličnost?

Na moja dobrohotna opozorila ni reagiral nihče: nti meščani niti župan niti občina niti policija ali prometni strokovnjaki ... Pred volitvami je župan obljubljal pet novih mostov, zdaj pa odpira in zapira 100 let stari most, ki je in bo služil za vozila, ne pa samo za kolesa. Naredil je samo eno leseno mostno skropucalo, ki kazi mesto. Pa taka županova dvoličnost!

Kot prometni strokovnjak bi županu predlagal, naj se že končno poveže z gradbeno fakulteto. Tam so dobri prometni strokovnjaki z doktorati in bogato prakso. Oni bi vam s preverjenimi prometnimi študijami dokazali, kako se dolgoročno planirajo prometni tokovi v mestu. Župan se obnaša kot francoski sončni kralj Ludvik XIV. Nobenemu ni bilo mar za prebivalce.

Župan je na oblasti že drugi mandat. Mariborčani, ki ste ga volili, dajte mu še tretji in četrti mandat, pa bo mesto kmalu postalo mesto duhov, samo za kolesarje, kjer bo na čelu ponosno kolesaril župan. Za nas, ki se ne vozimo s kolesi, pa mu ni mar!

 

Jože Glavnik, univ.dipl. inž. gr.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta