Po občinah že delijo zaščitne maske

Branka Bezjak Branka Bezjak
01.04.2020 17:47

V Miklavžu na Dravskem polju so danes začeli deliti maske, prav tako v občini Rače - Fram, v Šentilju začnejo jutri

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vsak s stalnim prebivališčem dobi zaščitno masko v Miklavžu na Dravskem polju. 
Sašo Bizjak

Danes zjutraj so se člani raznih društev, prostovoljci, podali po naseljih občine Miklavž na Dravskem polju in razdeljevali zaščitne maske, ki jih je nabavila občina. Tako imenovano kirurško masko bo dobil vsak s stalnim prebivališčem v občini, skupaj bodo razdelili okoli 7000 mask. "Ker je vlada uvedla ukrep o uporabi zaščite v javnih zaprtih prostorih, je to vsaj minimalna pomoč, da lahko gredo ljudje v trgovino, na pošto, lekarno," je dejal Dušan Janžek, predsednik Krajevne skupnosti Miklavž, ki razdeljevanje koordinira v tem naselju. "Vse skupaj je precejšen logistični zalogaj," dodaja Janžek.
Za delitev enakih vrst mask so se odločiti tudi v občini Šentilj, čeprav je župan Štefan Žvab še v začetku tedna dejal, da mask primanjkuje že za tiste, ki jih nujno potrebujejo, občanom pa je za zaščito obraza svetoval alternativo, kot so šali, rute ... Poveljnica štaba civilne zaščite občine Šentilj Valentina Ošlovnik je pojasnila, da so dobili večjo količino mask, česar niso pričakovali. Delili jih bodo po posameznih krajevnih skupnostih, začnejo jutri v Sladkem Vrhu. "Vsakemu gospodinjstvu pripadata dve maski. Naprošamo, da pridejo ponje tisti, ki jih resnično potrebujejo, ne tisti, ki so jih že sami nabavili," je dodala Ošlovnikova. Še zmeraj pa so problem maske druge stopnje zaščite, ki so predpisane za gasilce in pogrebne zavode, poudarja.
V poštne nabiralnike bodo po dve maski do petka prejela tudi gospodinjstva v občini Rače - Fram. "Prosimo, da jih uporabljate po navodilih, ki so priložena," dodajajo v občini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta