Po poletnem premoru se znova odpre kiosk s tradicionalno slovensko hrano

Gr.G.
03.09.2024 15:06

Aleš Budja ohranja tradicijo promocijske ponudbe tudi ob prvi obletnici kioska Pri malem Karlu v centru Maribora. Lani so bile vse jedi po dva evra, kaj bo ponujal letos?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na dan lanskega odprtja kioska Pri malem Karlu je Aleš Budja z ekipo samo v prvi uri nasitil več kot sto lačnih ust.
Gregor Grosman

V poletnih mesecih, ko se je mesto izpraznilo, je bil kiosk z domačo slovensko tradicionalno hrano Pri malem Karlu v središču Maribora zaprt. Sedaj, ko se je življenje vrnilo v mestno središče, pa se bo znova odprl. Pravočasno, ob prvi obletnici, 4. septembra. 

Lani je Aleš Budja prvi teden po odprtju ponujal malice po otvoritveni ceni dva evra, letos namerava nadaljevati tradicijo. "Rad bi ohranil tradicijo s promocijsko ponudbo ob obletnici otvoritve letos in tudi v prihodnjih letih," je povedal. V sredo bodo tako vse jedi na prodaj po polovični ceni, Budja pa se povezuje tudi z lokalnimi ponudniki in pripravlja sladko novost, je še dodal.

(VIDEO) Novi kiosk s hrano v središču Maribora se imenuje Pri malem Karlu: V prvi uri prodal več kot sto obrokov

Obiskovalci so v preteklosti dobro sprejeli predvsem jedi na žlico, na letošnjem jedilniku pa se bo znašlo še nekaj več novosti, ki naj za zdaj ostanejo presenečenje - sproti jih bodo objavljali na družbenih omrežjih. Na dan lanskega odprtja kioska na Partizanski cesti je Budja z ekipo samo v prvi uri nasitil več kot sto lačnih ust.

V Bistroju Vinag Aleš Budja ostaja ponudnik catering storitev. Za kaj več je tamkajšnja kuhinja gostincu premajhna.
Andrej Petelinšek

Gostinec je pred nekaj več kot dvema mesecema odprl Bistro Vinag na Trgu svobode, kjer je ponujal tudi malice, vendar bo zaradi premajhne kuhinje tam v prihodnje ostal v ponudbi samo catering za hrano ob vnaprej dogovorjenih dogodkih in terminih. Vsakodnevne malice pa bo prodajal v omenjenem kiosku, kakšnih dvesto metrov stran.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta