Podjetnik, ki je neuničljiv kot njegove jaslice iz betona

Tomaž Ajd
13.12.2020 03:00
Niko Kaiser, podjetnik s Cigonce pri Slovenski Bistrici, znan po nekdanjem kampu, sedaj le baru Mostiščar, je tudi letos ulil jaslice iz betona z enajstimi svetopisemskimi liki.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Niko Kaiser ob svojih jaslicah Foto: Tomaž Ajd
Tomaž Ajd

"Moje jaslice so neuničljive, tako kot jaz," z nasmehom reče podjetnik Niko Kaiser. Tudi letos je, tako kot že več kot 25 let, v svojem lokalu postavil jaslice, ki vključujejo enajst svetopisemskih likov, narejene pa so iz betona in visoke 42 centimetrov. "V preteklih letih so se gostje radi slikali poleg mojih jaslic in fotografijo sem jim z veseljem podaril," pravi Kaiser.

Pri Niku Kaiserju lahko jaslice tudi kupite, na voljo so nepobarvane in pobarvane skulpture. Nepobarvane jaslice z darilom stanejo 150 evrov, pobarvane z darilom pa 300 evrov. "Jaslice delam za hobi, če pa s tem še kaj zaslužim, toliko bolje. Ker so časi slabi, prodaja ni takšna, kot bi želel," pojasnjuje sicer lastnik bara Mostiščar. Kljub temu mu optimizma ne manjka in še naprej z veseljem izdeluje jaslice.

Ko je pred dobrega četrt stoletja začel ta hobi, je nekaj kipcev kupil, nekaj jih je imel še od staršev. Kmalu zatem je jaslice začel izdelovati sam. "Recept za izdelavo je preprost: potrebujem eno vedro peska, četrtino vreče cementa in veliko dobre volje. Vse dosedanje jaslice sem naredil med četrto in pol osmo uro zjutraj, ko sem kuril v peči. Moje jaslice so zelo trpežne, lahko jih postavite na sonce, vodo ali mraz," še pravi podjetnik in zaključi, da lahko njegove jaslice ostanejo dobro ohranjene okoli sto let.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta