Pohorska vzpenjača: Aprila remont, zakaj pa ne bo v pogonu še avgusta in septembra?

MBK
24.03.2023 13:48

Po koncu zimske sezone na Mariborskem Pohorju bo Marprom aprila izvajal redna spomladanska vzdrževalna dela na krožni kabinski žičnici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Remont gondole bo potekal od 3. do 26. aprila vse ponedeljke (razen velikonočnega), torke, srede in četrtke.
Sašo Bizjak

Po koncu zimske sezone na Mariborskem Pohorju bo Marprom aprila izvajal redna spomladanska vzdrževalna dela na krožni kabinski žičnici. Potekala bodo od 3. do 26. aprila vse ponedeljke (razen velikonočnega), torke, srede in četrtke. V teh terminih prevoz s krožno kabinsko žičnico ne bo mogoč, medtem ko bo ostale dni obratovala po voznem redu, so sporočili iz Javnega holdinga Maribor.

Andrej Petelinšek

"Letos bo remont glede na doseženo število obratovalnih ur (37.500) obsežnejši kot prejšnja leta, zato se bo po potrebi nadaljeval še maja, o čemer bomo uporabnike pravočasno obvestili. Pri tem prosimo za razumevanje zaradi začasnega izpada prevoza s krožno kabinsko žičnico. Z izvajanjem vzdrževalnih del, predpisanih na določeno število obratovalnih ur žičnice, Marprom zagotavlja njeno varno obratovanje," so poudarili.

Nova vmesna postaja bo stala za osmim stebrom žičnice.
Andrej Petelinšek

Poleg tega pa krožna kabinska žičnica letos predvidoma ne bo v pogonu še avgusta in septembra zaradi izgradnje nove vmesne postaje, ki bo stala za osmim stebrom žičnice. Točne datume zaustavitve v omenjenih mesecih bodo sporočili naknadno. Bo pa med izgradnjo vmesne postaje za obiskovalce zagotovljen nadomestni prevoz na Mariborsko Pohorje s sedežnicami Radvanje, Poštela in Sleme. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta