Pomagajmo prostovoljcema, ki sta izgubila vse

(štr)
20.08.2023 06:00

Med letovanjem v Poreču sta vzgojitelja izgubila vse premoženje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med kraji, ki so bili poplavljeni v nedavnih poplavah, je bilo tudi Mozirje.
Andrej Petelinšek

Maja Kušer in Dejan Škoda sta prostovoljca Zveze prijateljev mladine Maribor. Kot vzgojitelja otrok sta se udeležila letovanja v 4. izmeni VIRC Poreč, ki se je zaključila 4. avgusta. Zadnji dan izmene sta zgodaj zjutraj iz Mozirja v Poreč prejela sporočilo, da sta celo naselje in njuna nova, še ne do konca opremljena hiša, v katero sta se vselila dva dni pred odhodom na letovanje, poplavljena.

Njun skupni dom je uničen, od vsega imetja so jima ostale osebne stvari, ki sta jih imela na letovanju. Hiša ni primerna za bivanje, potrebna je celotna prenova, vsa oprema je uničena. Poplavljena sta bila tudi osebna avtomobila. Maja Kušer je srčna prostovoljka, ki že nekaj let večino prostih počitniških dni nameni otrokom na letovanjih in na taborih za socialno ogrožene otroke. Za prostovoljstvo je navdušila tudi sina Jana, ki je prav tako v 4. izmeni skrbel za skupino otrok. Dejan Škoda je prostovoljni gasilec, ki je na številnih intervencijah pomagal veliko ljudem, letos pa se je odločil tudi za prostovoljsko delo z otroki na letovanjih.

Z namenom, da bi vsaj malo ublažili njuno stisko, so se na ZPM Maribor odločili za zbiranje prostovoljnih prispevkov. Vsa sredstva bodo namenjena izključno obnovi njunega doma. (štr)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta