Pred drugim krogom županskih volitev: NSi v Mariboru podprla Arsenoviča, ne Kanglerja

MBK
02.12.2022 14:29

Ker so v minulem mandatu v koaliciji realizirali mnogo odličnih projektov, kar nekaj pa jih je s strani NSi še načrtovanih in jih želijo uspešno izpeljati v naslednjih štirih letih, so podporo Arsenoviču pojasnili v NSi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik mariborske NSi Bernard Memon je bil med prvimi političnimi nasprotniki, ki je čestital Saši Arsenoviču za največ glasov v prvem krogu.
Andrej Petelinšek

Pred nedeljskim drugim krogom županskih volitev so se v NSi odločili, da podprejo Saša Arsenoviča, ki kandidira s podpisi volivcev, in ne Franca Kanglerja (NLS). Izvršilni odbor NSi je to storil na predlog mestnega odbora stranke. "Z županom in njegovo listo smo v mestnem svetu sodelovali že v preteklem mandatu. Realizirali smo mnogo odličnih projektov, kar nekaj pa jih je s strani NSi še načrtovanih in jih želimo uspešno izpeljati v naslednjih štirih letih," je ob izrečeni podpori dejal predsednik mariborske NSi Bernard Memon. NSi bo v novem mandatu imela v mestnem svetu enega predstavnika, to je Zdravka Luketiča, ki se mu je tja kot edinemu uspelo prebiti s preferenčnimi glasovi.

Arsenoviča so pred drugim krogom podprli tudi v Gibanju Svoboda, SD in SNS, medtem ko so Kanglerja podprli le v SDS.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta