Prejemniki klubskih nagrad v letu 2018 se predstavljajo na skupinski razstavi

Anita Kirbiš
02.02.2020 04:59

V Fotogaleriji Stolp, kjer Fotoklub Maribor vsako leto pripravi ducat razstav članov kluba, se je že začel letošnji ciklus razstav.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avtorji razstave, nagrajenci leta 2018: Janja Cizelj, Bojan Hajdu, Anja Cigala
Anita Kirbiš

Pred nekaj dnevi so dobili priložnost razstavljati trije člani kluba, ki so bili prejemniki nagrad za svoje fotografije v letu 2018.
Bojan Hajdu je eden mlajših članov kluba. Že od nekdaj je rad eksperimentiral na področju grafike, pa tudi fotografije, s fotografijo se bolj ukvarja zadnja štiri leta. Najraje fotografira v črno-beli tehniki. Do sedaj je imel dve samostojni razstavi in šest skupinskih, leta 2018 pa je prejel srebrno nagrado za ustvarjen fotografski diptih. Tokrat se predstavlja s ciklusom Eva. Na svojih fotografijah je poskušal ujeti dele telesa, ki so odeti v intenzivne barve tatujev, ki so trenutno zelo priljubljeni v vseh generacijah.
Janja Cizelj se je začela ukvarjati s fotografijo pred približno 30 leti. V okviru Fotokluba Maribor je sodelovala na več skupinskih razstavah doma in v tujini, v sklopu Festivala fotografije pa se je predstavila s samostojno razstavo. Leta 2018 je prejela zlato priznanje komisije za priznanja Fotokluba Maribor. Tokrat se predstavlja s kolekcijo fotografij Narava skozi moje oči, ki so nastale v Mariboru in njegovi okolici s tehniko panninga. Posvečala se je barvam, da je ujela harmoničen kontrast in skladnost.
Anja Cigala, magistrica gradbeništva, se je z oblikovanjem fotografij in letakov začela ukvarjati v srednji šoli. S samo fotografijo pa se bolj intenzivno ukvarja od leta 2016. Fotografira vse, kar se ji zdi atraktivno. Zadnja tri leta je sodelovala na klubskih razstavah, leta 2018 je prejela posebno nagrado kluba. Svoj del razstave je naslovila Slikarjev dan, ki ga začenja z motivom okna. Poudarek je na stvareh, bitjih in trenutkih, ki jih sprva morda sploh ne opazimo. Z več pogledi na fotografijo in z igro svetlobe avtorica pritegne pozornost obiskovalca.
Za razstavo so pripravili zgibanko, za katero so spremno besedo prispevali Urška Gačnik, Katarina Kumprej in Teodor Šandor. Slednji je na odprtju, ki je privabilo veliko število ljubiteljev fotografije, predstavil vse tri avtorje. Razstavo, ki bo na ogled do 10. marca, je svečano odprl predsednik kluba Branimir Ritonja.
Vabljeni k ogledu v odpiralnem času Galerije Stolp na Židovskem trgu, od torka do petka med 16. in 18. uro ter v soboto med 10. in 12. uro.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta