Prenova Lenta med 20 finalisti natečaja EU projekt, moj projekt. Kateri projekti so še v izboru?

BEB
09.04.2024 15:40

Iz Mestne občine Maribor so sporočili, da je projekt revitalizacije Lenta med dvajsetimi finalisti na natečaju EU projekt, moj projekt 2024. Za svojega favorita med projekti lahko tudi glasujete, razglasitev zmagovalca bo 9. maja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lent po prenovi
Igor Napast

Projekt sanacije Lenta se je uvrstil med dvajset finalistov na natečaju EU projekt, moj projekt 2024. "Ta dosežek predstavlja pomemben mejnik v naših prizadevanjih za obnovo in ohranitev kulturne dediščine ter spodbujanje trajnostnega razvoja na lokalni in evropski ravni," sporočajo iz Mestne občine Maribor. Nadalje še pravijo, da gre za območje izjemne zgodovinske, kulturne in arhitekturne vrednosti, ki jo želijo ohranjati še za prihodnje generacije. 

Na ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj, kjer je natečaj tudi predstavljen, so zapisali še, da je bilo v Sloveniji z evropskimi sredstvi skupno podprtih več 10.000 projektov, "zaradi katerih v Sloveniji živimo bolje na številnih področjih."

Med izbranimi 20 finalisti so med drugim denimo še nov turistični produkt Mura Raba Tour, ki ponuja celovito doživetje čezmejne regije z edinstveno lokalno turistično ponudbo. Projekt Hitro- čezmejno sodelovanje civilne zaščite v primeru naravnih nesreč, ureditev čebelarskega labirinta, učne delavnice za delfine, prejekt Lesarius, ki združuje bogato dediščino obdelave lesa z moderno tehnologijo in interaktivnimi doživetji. In kot zanimivost, s pomočjo EU sredstev Sklada za notranjo varnost (ISF) se je izboljšala tudi opremljenost Specialne enote policije, Oddelka za protibombno zaščito, ki opravlja pomembne naloge na področju protiteroristične dejavnosti.

Predstavitev vseh projektov najdete na tej spletni strani. Na dnu te spletne strani je tudi glasovanje za naziv naj EU projekt, moj projekt 2024. Potrebno je vpisati svoj e-naslov, potrditi GDPR. Natečaj je bil razpisan ob 20. obletnici vstopa Slovenije v EU, tako bodo tudi rezultate razglasili na dan Evrope 9. maja.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta