Prepovedali tovorni promet po nekaterih ulicah na Teznem

Igor Selan Igor Selan
12.06.2024 18:32

Na mariborski občini so prepričani, da s to odločitvijo zagotavljajo varnejše in mirnejše bivalno okolje prebivalcem na tem območju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mestna občina Maribor

Mestna občina Maribor je sprejela sklep o prepovedi tovornega prometa po Volodjevi, Lahovi in Jaskovi ulici. Kot pojasnjujejo, sta pobudo za to dali civilna iniciativa Tezno in Mestna četrt Tezno, predlog so prepoznali kot nujen za izboljšanje kakovosti življenja prebivalcev in povečanje varnosti na teh ulicah. "Tudi na Mestni občini Maribor smo prepoznali, da tovornjaki na tem območju negativno vplivajo na stanovalce naselij. Prepoznali smo težave s hrupom in izpušnimi plini in tako pobude prebivalcev prepoznali kot upravičene. Podjetja v tej coni lahko za dostop do svojih objektov uporabljajo Perhavčevo ulico in Ledino. Na teh cestah smo tudi razširili ovinek, kar omogoča lažje zavijanje tovornih vozil. S to odločitvijo zagotavljamo varnejše in mirnejše bivalno okolje na tem območju," so pojasnili na občini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta