Pričel se je vpis v javne mariborske vrtce za prihajajoče šolsko leto

Barbara Bradač
17.03.2021 16:00
Do prihodnjega petka poteka v Mariboru vpis otrok, ki bodo v koledarskem letu 2021 dopolnili starost enajst mesecev, in za vse ostale do vstopa v šolo
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vrtec Ivana Glinška Maribor. Fotografija je simbolična. 
Andrej Petelinšek

Do 26. marca 2021 lahko starši ali skrbniki vpišejo otroka v mariborske javne vrtce za šolsko leto 2021/2022. V Mariboru je osem vrtcev, kjer je ustanoviteljica mariborska občina in so razporejeni v 36 enot po občini.  "Vrtci vpisujejo otroke, ki bodo v koledarskem letu 2021 dopolnili starost enajst mesecev, in vse ostale do vstopa v šolo," so sporočili iz mariborske občine. Zaradi preventivnih ukrepov dnevov odprtih vrat v času rednega vpisa letos ne bo. Vrtci pa vloge sprejemajo po redni pošti ali na uradni elektronski naslov. V osem mariborskih javnih vrtcev je letos vključenih 4130 otrok. Število otrok vpisanih v vrtce se v zadnjih desetih letih viša. Tako je bilo v šolskem letu 2010/2011 vpisanih 3963 otrok.  

drugega starostnega obdobja ,kom

Vrtec Ivana Glinška Maribor. Fotografija je simbolična. 
Andrej Petelinšek

"Starši za vpis potrebujejo osebne podatke tako otrok kot njihovih staršev – EMŠO in prebivališče. Ob vpisu bodo v vrtcu prejeli vlogo za vpis otroka v vrtec, publikacijo vrtca in informacije o vključitvi v vrtec," so še zapisali na občini. Vse informacije o vpisu in dejavnostih posameznih vrtcev kot tudi vlogo za vpis lahko najdete na spletnih straneh mariborskih javnih vrtcev in Mestne občine Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta