Priljubljeni Štajerski árgo tudi na Marpromovih avtobusih: Perfektna šansa, da ahtamo

Jasmina Cehnar
21.01.2021 13:00
Le kdo ga ne pozna. Štajerski árgo. S skodelic, majic, torb in družbenih omrežij se argo zdaj širi še na avtobuse. Za ozaveščanje in zabavo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cilj .-árgo skupnosti je širiti dobro voljo, humor in tudi varnost.
Arhiv MOM

Policijska uprava Maribor je skupaj z Varnostnim sosvetom MO Maribor in popularnim Štajerskim árgom zagnala kampanjo ozaveščanja občanov s preventivnimi vsebinami za varnejši in prijetnejši vsakdan. Preventivne objave, vsebinsko oblikovane v že poznanem in v javnosti dobro sprejetem ".-árgo" slogu, bodo občane nagovarjale z zaslonov na mariborskih mestnih avtobusih. Akcija varnostnega ozaveščanja bo potekala vse leto 2021, vsak mesec pa bo prikazana nova objava Modrih.-árgo nasvetov, ki bodo objavljeni tudi na profilih družbenih omrežij Policijske uprave Maribor, Mestne občine Maribor in Štajerskega árga.

Partnerji projekta želijo na ta način doseči velik doseg preventivnih vsebin, med drugim tudi na avtobusih mestnega potniškega prometa, kjer je nameščenih skupno 70 zaslonov, na katerih lahko potniki med vožnjo spremljajo različna obvestila in informacije. "Z uporabo naših najljubših štajerskih izrazov, besednih zvez in značilnih fraz ter z njihovo umestitvijo v povsem nov kontekst želimo nagovoriti različne ciljne javnosti, jih pritegniti in nasmejati, predvsem pa z njimi prispevati k večji varnosti," sporočajo z MOM.

"Cilj naše.-árgo skupnosti je širiti dobro voljo, humor in vse, kar spada v dobrobit človeka, seveda tudi varnost. Zato je ta projekt perfektna šansa', da s pozitivno konotacijo, ki jo prinaša Štajerski -árgo, vplivamo na vedenje ljudi, da ahtajo. Saj veste, ziher je ziher," pa je v svojem slogu povedala anonimna avtorica Štajerskega árga.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta