Pustovanje v Mariboru bo letos drugačno: To se bo dogajalo

Barbara Bradač
12.02.2021 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pri Zvezi prijateljev Mladine so našemili mestne ulice. Foto: Sašo BIZJAK
Sašo Bizjak

Tradicionalno mestno pustovanje, ob katerem so se na pustni torek vse maškare zbrale na trgu v središču Maribora, bo letos precej drugačno. Pri Zvezi prijateljev Mladine pravijo, da se pustni ustvarjalnosti in norčavosti kljub omejitvam ne bodo povsem odpovedali. Mestne ulice bodo našemili in na pustni torek, 16. februarja, na Glavnem trgu postavili dve foto točki Foto šema, kjer bodo lahko našemljenci v dveh terminih, med 10. uro in 11.30 ter med 16. uro in 17.30, pozirali fotografu in se pokazali pustni žiriji. Zaradi omejitev za preprečevanje širjenja koronavirusa pustne šeme prosijo, naj vzdržujejo razdaljo in upoštevajo vsa navodila organizatorja. Našemljenci se bodo potegovali za pustne nagrade.

Sašo Bizjak

V izložbah bo v našemljenih ulicah v središču mesta na ogled razstava Pustni sprevod v preteklosti s foto utrinki s pustovanj ZPM Maribor v preteklih desetih letih. Razstava bo na ogled od petka, 12. februarja, do torka, 16. februarja. Na pustni torek bodo znani tudi zmagovalci natečaja za najbolj zabavno zaščitno masko Hecna maska. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta