Rače - Fram: Župan Ledinek naposled imenoval dva podžupana

Branka Bezjak
14.03.2021 01:25
Župan občine Rače - Fram Branko Ledinek je nedavno imenoval dva podžupana, Ivana Kovačiča in Sebastijana Soršaka. Kovačič je pristojen za področji komunalnih dejavnosti in gospodarstva ter v sklopu tega pooblaščen za spremljanje aktivnosti na teh področjih, Soršak za področji civilne zaščite in prostorskega planiranja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V občini aktivno pripravljajo razpise, zbirajo dokumentacijo. Foto: Bruno F. Fras
Bruno F. Fras

Župan Ledinek je še povedal, da sta bila oba v zadnjem času že zelo aktivna vsak na svojem področju, zato ju je sedaj še imenoval za podžupana, da bosta pomagala, prevzela določene zadolžitve.

Ivan Kovačič Foto: arhiv občine
Arhiv Občine
Sebastijan Soršak Foto: arhiv občine
Arhiv Občine

Kovačič sicer prihaja iz vrst svetnikov SDS in je že doslej pomagal pri projektu gradnje nove čistilne naprave, enem večjih projektov občine, ki je sedaj v polnem teku. Soršak je nestrankarski svetnik oziroma je kandidiral s podporo volivcev za občinski svet. Kot prostovoljni gasilec je bil v zadnjem obdobju že vpet pri civilni zaščiti za zajezitev posledic epidemije. Poleg omenjenih področij bosta podžupana po predhodnem pooblastilu župana opravljala njegove naloge v času njegove odsotnosti in druge naloge po odredbah župana.

O aktualnih aktivnostih, ki tečejo na občini, je župan še povedal, da pripravljajo razpise in dokumentacijo za projekte, kot sta gradnja knjižnice in podvoz pod železniško progo, želijo urediti tudi kolesarsko progo, tako imenovani pump track.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta