Razočarana Maja Keuc o mariborskem organizatorju: Ne gre za bajni honorar, gre za odnos

M.D.
16.03.2019 18:43

Pevka Maja Keuc je na družbenem omrežju Facebook objavila, da je razočarana nad neplačevanjem glasbenikov v enem izmed mariborskih lokalov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maja Keuc v Salonu uporabnih umetnosti februarja lani.
Sašo Bizjak

"Nikoli si nisem mislila, da bom morala kdaj javno koga objaviti vendar je bilo prijaznih opozoril čez celo leto sedaj dovolj," je sporočilo začela Maja Keuc. Na družbenem omražju Facebook je razočarana zapisala, da člani glasbene skupine, ki je z njo nastopala v Salonu uporabnih umetnosti, niso prejeli plačila za dva koncerta pred več kot letom. Ona je honorar dobila pred kratkim.
"Pred slabim letom in pol smo imeli skupaj z glasbeniki čudovit koncert v Salonu uporabnih umetnosti, ki je bil razprodan. Nato je sledil še en koncert dva meseca za tem, ki je bil spet razprodan. Nato so se vse do dan danes v polnem toku tam odvijali še drugi koncert. Sama sem svoje plačilo za svoj koncert dobila kakšna dva tedna nazaj. Moji glasbeniki ga najbrž nikoli ne bodo ugledali. Opozoril prijaznih in takšnih z malce resnejšo noto je bilo več kot dovolj in vsak drugi mesec ali teden nam je bilo plačilo obljubljeno. Pa nič. Po pogovoru z drugimi glasbeniki očitno nismo edini, ki za svoje delo nismo dobili plačila. Ne gre se za to, da bi bilo naše življenje odvisno od tega "bajnega" honorarja, gre se za način in odnos, ki ga ima Salon uporabnih umetnosti do svojih glasbenikov. V prihodnje bi svojim glasbenim kolegom svetovala, da 2x premislijo, če si tam želijo nastopati. Resnična škoda za tako lep ambient s toliko potenciala in "duše"," je zapisala v Mariboru rojena pevka, nekdaj zmagovalka Eme.
{facebookpost}https://www.facebook.com/maja.keuc.5/posts/10219159745809171{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta