Razstava in prireditev za letovalce in prostovoljce Punata

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
06.12.2022 18:00

V mariborskem Rdečem križu (Ulica Pariške komune 13) bodo v petek in soboto razstavili poletne umetnine otrok, ki so jih ti ustvarili med letovanjem v Punatu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Del poletnih počitnic je v Punatu preživelo okoli 1200 otrok in oseb s posebnimi potrebami ter okoli 280 prostovoljcev.
Rdeči križ Maribor

Umetnine, ki so jih otroci, ki so to poletje letovali z mariborskim Rdečim križem v Punatu na otoku Krku v drugi, tretji in četrti izmeni, ustvarili na likovnih delavnicah, bodo na ogled v prostorih uprave Rdečega križa v Ulici Pariške komune 13 v Mariboru. Razstava poletnih umetnin je del dvodnevne zaključne prireditve, na katero še posebej vabijo mlade letovalce in prostovoljce Punata 2022. Del poletnih počitnic je tam preživelo okoli 1200 otrok in oseb s posebnimi potrebami ter okoli 280 prostovoljcev, pa tudi nekaj zaključenih skupin.

Petek, prvi dan prireditve, je še posebej namenjen otrokom. Zanje pripravljajo vsebinsko bogat program: po otvoritvi razstave ob 15. uri bo do 18.30 ustvarjalna delavnica Izdelaj si svojo snežinko, ob 15.30 se bo začela naravoslovna delavnica - mikroskopiranje, mini eksperimenti in delo z uporabnimi aplikacijami na tabličnih računalnikih, ob 16.30 delavnica poslikave obraza, ob 17.30 bo prikaz dela v delavnicah Aikida, ob 18.30 pa bodo lahko otroci prisluhnili še pravljici za lahko noč.

Drugi dan prireditve je posvečen prostovoljcem. Prireditev se bo pričela ob 9. uri z ogledom razstave, med 9.30 in 11.30 pa bo prikaz temeljnih postopkov oživljanja in nudenja osnovne prve pomoči pri otrocih.

Dvodnevno dogajanje je namenjeno mladim letovalcem (in seveda tudi njihovim staršem) in prostovoljcem, ki so del letošnjih poletnih počitnic preživeli v Punatu, pa tudi vsem, ki jih zanima, kako poteka letovanje v Punatu in kaj tam, poleg kopanja in preživljanja časa na plaži, še počnejo. In kaj bo z razstavljenimi umetninami? Avtorji del si jih bodo lahko po ogledu odnesli domov, ob darovanju prostovoljnega prispevka pa tudi drugi. 

Rdeči križ Maribor
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta