Saša Arsenovič je Magdaleni Tovornik izročil priznanje častna občanka mesta Maribor

MBK
17.03.2021 10:37
Namesto občinske proslave sprejem pri mariborskem županu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saša Arsenovič in Magdalena Tovornik Foto: Igor UNUK
Igor Unuk

Mariborska občina se je lani odločila, da bo najvišje priznanje, naziv častni občan, podelila nekdanji predsednici skupščine občine Maribor Magdaleni Tovornik, zlati grb pa krajinskemu arhitektu Niku Staretu. Nagrajenca naj bi priznanji prejela 20. oktobra ob občinskem prazniku, vendar slovesnosti takrat zaradi epidemije ni bilo mogoče izvesti. Ker to še vedno ni možno, je župan Saša Arsenovič nagrajenca sprejel v prostorih občine, kjer jima je izročil priznanji, je občina objavila na facebooku.

"Magdalena Tovornik je s svojo predanostjo, vztrajnostjo in vizionarskim delovanjem pomembno zaznamovala obdobja in prostore, v katerih je delovala. Maribor je v vseh svojih vlogah in položajih postavljala v ospredje, ga umeščala na zemljevid evropskih in svetovnih mest," so na občini zapisali po sprejemu in poudarili, da je Tovornikova priznanje častna občanka dobila za življenjsko delo, za dejanja v dobro Mariboru in Sloveniji, posebej za osebni prispevek njenega dela k prepoznavnosti in ugledu mesta Maribora doma in v mednarodnem prostoru.

Saša Arsenovič in Niko Stare
Igor Unuk

Niko Stare pa je prejel zlati grb za "dolgoletno delo na področju krajinske arhitekture in urbanističnega načrtovanja, za učinkovit, sodoben in trajnosten prostorski razvoj našega mesta".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta