Selnica nastopala in zbirala prispevke za Sandija, ki potrebuje drage terapije

Špela Pokeržnik
01.02.2020 02:05

V Selnici ob Dravi so pripravili koncert za sokrajana Sandija Hirša, ki zaradi bolezni ALS potrebuje drage terapije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nastopili so številni iz krajevnih društev.
Daniel Jehart

Kulturno-umetniško društvo Pavza je pripravilo dobrodelni koncert z geslom Selnica za Sandija. "Dobrodelnost nam je blizu, že pred leti smo izpeljali dobrodelne prireditve za selniške gasilce. Sedaj smo se na pobudo naših članov odločili, da bomo pomagali našemu občanu Sandiju Hiršu, ki mu je bolezen onemogočila normalno življenje. Mi delujemo kot kulturno društvo in ne kot dobrodelno, zato smo se za namen zbiranja finančnih sredstev povezali z Rdečim križem," pravi Jasna Šteger, predsednica KD Pavza.
Sandi Hirš boleha za redko in zahrbtno boleznijo ALS. "Gre za bolezen motoričnega nevrona, katere posledica je hitro propadanje skeletnih mišic, ki omogočajo osnovne življenjske funkcije, kot so hoja, govor, žvečenje in dihanje," pojasnjuje Mirjana Mori, vodja dobrodelnega projekta. Dodaja, da Sandi nujno potrebuje pomoč za rehabilitacijo, saj obiskuje terapije v Beogradu, ki so mu v veliko pomoč, zanj pa predstavljajo velik finančni zalogaj. "Z zbranim mu želimo olajšati težave in omogočiti rehabilitacijo. Finančna sredstva se zbirajo z donacijami na transakcijski račun, prav tako smo mu namenili ves izkupiček od prodanih vstopnic," še dodaja Morijeva.

Sandi z družino
Daniel Jehart
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta