Silvestrski izbor v Mariboru: Žabja lička, termalna voda ali Big Foot Mama

Klemen Polanec Klemen Polanec
27.12.2019 16:09

Kam za silvestrovo: v Mariboru se na najdaljšo noč v letu obetajo številne zabave, tako na prostem kot v hotelih, restavracijah in termah. Zadnji dan v letu bo od 20. ure vožnja z mestnim avtobusom brezplačna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Največje silvestrovanje na prostem z najdaljšo tradicijo v Sloveniji bo tudi letos na Trgu Leona Štuklja v Mariboru.
Igor Napast

Največje silvestrovanje na prostem, z najdaljšo tradicijo v Sloveniji, bo tudi letos na Trgu Leona Štuklja v Mariboru. Za zabavo bo od 21. ure naprej skrbela skupina Groovocado, za vrhunec večera pa bo nastopila ena najuspešnejših slovenskih skupin Big Foot Mama. Za tiste, ki ne marajo prevelike gneče, se bo dogajalo tudi na bližnjem Grajskem trgu, kjer bo s stojnic dišalo po sladkih dobrotah in kuhanem vinu, za energično glasbeno in plesno spremljavo bo poskrbel didžej. Na Trgu svobode pa boste lahko v leto 2020 vstopili na drsalkah.

Andrej Petelinšek
Sašo Bizjak

Z gondolo na Pohorje

Lep razgled na silvestrsko-novoletni Maribor ponujajo okoliški griči in Mariborsko Pohorje. Za silvestrsko noč vremenoslovci napovedujejo pretežno oblačno vreme, a kljub temu gre pričakovati, da bo kar nekaj Mariborčanov zadnje trenutke leta 2019 preživelo na Stolnem vrhu, Piramidi, Kalvariji ter na Pekrski gorci.

Lep razgled na silvestrsko-novoletni Maribor ponujajo okoliški griči in Mariborsko Pohorje.
Aljoša Peršak

Zabave v klubih in lokalih

Prehod v novo leto pa lahko preživite tudi za štirimi stenami, v številnih mariborskih klubih in lokalih. V Niagari boste za mizo do šest oseb odšteli od 100 do 150 evrov, za vstopnino po pol eni uri zjutraj deset evrov. Rezervacije sprejema tudi Luft 360°, ki ponuja rezervacijo mize s sedišči za šest oseb in mize s stojišči za štiri osebe, kjer boste za prvo odšteli 200 evrov, za slednjo pa 150 evrov. Cene navadnih vstopnic za silvestrovanje v Luftu 360° stanejo v predprodaji pet evrov, na dan dogodka do polnoči sedem evrov, po polnoči devet evrov. Zabave boste od 22.30 deležni tudi v klubu KMŠ, baru Papagayo, latino klubu Fuego, Satchmu, Kavarnici Rokaj, Bowling centru Strike, Pause Caféju na Lentu in Festivalni dvorani Lent, v Piranha Cocktail Bureauju pa se lahko udeležite tudi dnevnega silvestrovanja.

Silvestrska opera in drama

Za silvestrovo si lahko privoščite tudi ogled dveh predstav v Slovenskem narodnem gledališču Maribor. Ob 17. uri je v Veliki dvorani na sporedu Verdijeva opera La Traviata, ki traja dve uri in 50 minut z dvema odmoroma, v Stari dvorani pa je ob 18. uri na sporedu drama Mostovi in bogovi. Predstava traja dve uri in 40 minut vključno z enim odmorom. Obe predstavi sta že skoraj razprodani, za La Traviato trenutno pri nakupu prek interneta ni mogoče izbrati sedežev, zato je dejansko stanje zasedenosti treba preveriti pri organizatorju prireditve, za dramo Mostovi in bogovi pa so za zdaj še na voljo vstopnice pri nakupu po spletu, ki stanejo od 21 do 29 evrov.

Andrej Petelinšek

Gala večerje od 80 evrov

Silvestrovanje pripravlja tudi hotel City Maribor z večerjo ob 20. uri, ob akustični glasbeni spremljavi in vokalom Tonija Petroviča ter zabavo na odprti terasi z didžejem Mikom Valetom. Za takšno silvestrovanje boste odšteli 90 evrov na osebo, če boste želeli v hotelu tudi prespati, pa 100 evrov več. Hotel City Maribor pa ni edini hotel, kjer lahko vstopite v leto 2020. Tudi hotela Habakuk in Bellevue ponujata novoletni paket za 80 evrov na noč s silvestrsko gala večerjo, kjer pa boste v izbranem hotelu morali preživeti minimalno tri noči, za večerjo pa odšteti 150 evrov. Minimalno tri noči morate zakupiti tudi v hotelu Arena pod Pohorjem. Ena prenočitev stane 89 evrov, silvestrska večerja pa dodatnih 80 evrov na osebo. Za 90 evrov lahko silvestrujete tudi v ruškem hotelu Veter z Ansamblom Jurovski gadi, za 49 evrov v hotelu Draš z didžejem Jernejem in za 80 evrov na osebo v hotelu in restavraciji Leonardo v Slovenski Bistrici.
Tudi letos bodo nepozabno najdaljšo noč v letu skušali pripraviti v Termalnem centru Fontana, kjer se bodo gostje predajali podvodnim masažam, toku termalne vode in prijetni toploti savn. Na nočno kopanje in savnanje vas vabijo med 19. in 3. uro, za dobro vzdušje bo poskrbel didžej, za brbončice pa silvestrska večerja. Cena takšnega doživetja je 59 evrov, za otroke do dvanajstega leta 33 evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta