Smučarska sezona na Arehu od petka naprej, katere vlečnice bodo obratovale?

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
30.11.2022 14:21

Do nadaljnjega bodo še veljale začetne znižane cene dnevnih vozovnic

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako je bilo na Arehu minuli vikend.
Andrej Petelinšek

Po uspešnem startu v novo smučarsko sezono minuli vikend bodo na Areškem Pohorju v petek, 2. decembra, pričele redno obratovati vlečnice Areh, Ruška, Cojzarica in Žigart. Za smučišča v upravljanju podjetja Marprom iz Skupine Javnega holdinga Maribor bodo do nadaljnjega še veljale začetne znižane cene dnevnih vozovnic. 23 evrov morajo odšteti odrasli, 20 evrov mladi, študentje in seniorji ter 14 evrov otroci in invalidi.

Dodatno zasnežujejo

"V minulih dneh smo smučišča na Arehu že dodatno zasneževali s snežnimi topovi, saj si prizadevamo, da ob omenjenih vlečnicah kmalu zaženemo še katero dodatno. Zagotovo pa bo nadaljnje odpiranje smučišč povezano z vremenskimi razmerami. Zaradi sneženja bomo jutri še urejali proge, saj je treba utrditi novozapadli sneg," so sporočili upravitelji.

Krožna kabinska žičnica bo od 2. decembra obratovala po voznem redu vsako polno uro, od njene zgornje postaje pa bo na Areh vozil smučarski avtobus. Aktualne informacije o obratovanju žičnic in smučišč so dostopne TUKAJ

Prvega snega so bili najbolj veseli otroci
Andrej Petelinšek

Namesto avtomobila avtobus in vzpenjača

"Zaradi gneče na parkirišču Areh in v duhu trajnostne mobilnosti ter zmanjševanja obremenitev okolja smučarjem in ostalim obiskovalcem priporočamo varno in udobno uporabo mestnega avtobusnega prometa, krožne kabinske žičnice in smučarskega avtobusa. Vožnja z avtobusom od Bellevueja do Areha traja le 15 minut in omogoča brezskrben dostop do smučišč brez iskanja prostih parkirnih mest, tako da se lahko takoj prepustite smučarskim užitkom in čudoviti naravi," še sporočajo v Marpromu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta