Šolski kompleks na Vrbanski izvlekli iz finančne luknje mariborske nadškofije, rešen je zaprtja

Vanessa Čokl Vanessa Čokl
11.06.2019 14:41

V akciji reševanja so ustanovili novi cerkvenopravni subjekt, Vikariat Antona Martina Slomška, ter nabrali denar iz donacij in iz posojila ljubljanske nadškofije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vrbansko so v denacionalizaciji vrnili mariborski nadškofiji pred dobrim desetletjem.  
Marko Vanovšek

"Odkup se je zgodil, gre za 5 milijonov evrov, polovica je donacij, polovica posojila ljubljanske nadškofije (družbe Metropolitana, d. o. o.)," po maši v zahvalo za dober konec, ki jo je vodil Alojzij Cvikl, (sanacijski) mariborski nadškof in metropolit, dr. Ivan Štuhec za Večer potrdi, da je uspešno zaključeno reševanje Zavoda Antona Martina Slomška/Škofijske gimnazije na Vrbanski cesti v Mariboru, ki je pred štirimi leti padel v komplet nepremičnin za nepreklicno prodajo, kar je bil pogoj bank upnic finančno nasedli Nadškofiji Maribor, da so za pet let, do 2020, mariborski Cerkvi zamrznile odplačevanje kredita na finančnem pogorišču, ki so ga povzročile hazarderske naložbe, podložene z neobvladljivimi krediti, pod nekdanjim ekonomom Mirkom Krašovcem"S tem se je zaključila sedemletna agonija v trudu, da bi zavod preživel. V nasprotnem primeru bi ga morali zapreti," razlaga Štuhec. "Zavod je rešen, prostori zagotovljeni."

Ivan Štuhec
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta