Spremeniti odnos do kulture

Barbara Bradac
06.02.2020 20:11

Mariborska občina je nocoj v Minoritski cerkvi na Vojašniškem trgu pripravila slovesnost v počastitev Prešernovega dne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavnostni govornik na občinski proslavi ob kulturnem prazniku je bil mag. Franci Pivec, letošnji prejemnik zlate plakete za življenjsko delo na področju ljubiteljske kulture. 
Andrej Petelinšek

Slavnostni govornik mag. Franci Pivec, predsednik Zveze kulturnih društev Maribor, je bil kritičen do odnosa kulture v mestu in do kulturne infrastrukture, kar pa da ni vedno povezano z denarjem, ampak "očitno nočejo, da bi se kultura opazila v mestni sliki". Vprašal se je, kako spremeniti kulturni značaj mesta, ki mu je že Oton Župančič zaupal poslanstvo, da mora v kulturi nadomestiti izgubo Trsta, Gorice in Celovca. Izpostavil je, da so danes velika nova spalna naselja, ki so že v gradnji, brez slehernega kulturnega objekta. "Nezavestni odnos do kulture je treba spremeniti," poziva. Kulturna DNK Maribora bo odločala o njegovi prihodnosti, pravi, saj "mesto brez duše pač ne bo preživelo".

Komorni zbor Hugo Wolf
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta