Štajerski zdravniki leta 2021: Znano je, kdo je najbolj prepričal bralce Večera

Jana Juvan Jana Juvan
03.12.2021 15:46

Že drugič zapovrstjo sta štajerska ginekologinja leta Renata Završnik Mihič in družinski zdravnik Gregor Drnovšek. Štajerska zobozdravnica leta je Sanja Slade, pediater pa Igor Dovnik. Priloga z njihovimi intervjuji izide v torek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako je potekala še zadnja predkoronska podelitev priznanj Štajerski zdravnik leta. Obiskal jo je tudi tedanji minister za zdravje Aleš Šabeder. 
Andrej Petelinšek

Četrtič zapovrstjo smo pri Večeru podelili priznanja štajerskim zdravnikom, ki so ljudem najbližje. Predanost, dostopnost, človečnost so namreč lastnosti, ki jih odlikujejo. In ki v času (pre)dolgo trajajoče epidemije koronavirusa, v katero je ukleščen zdravstveni sistem že drugo leto, štejejo še več. "Veseli smo, da smo uspešno izpeljali še eno akcijo za Večerove zdravnike leta. Ne gre le za to, da je treba sploh v času krize, ko po nas udarjajo zdravstvena kriza in še številne druge stiske, nagraditi tiste, ki delajo kakovostno, profesionalno, najboljše. Tudi sicer so svetle zgodbe na različnih področjih tiste, ki nam morajo biti vodilo in navdih; pod njih so morda najmočneje podpisani nekateri posamezniki, a za njimi in ob njih stojijo tudi dobre ekipe, ki so prav tako pomembne. Urejeno, dobro delujoče javno zdravstvo, ki zna poskrbeti za bolnike, je, upam, vrednota, ki jo bomo znali skozi prizmo zahtevne epidemije bolj ceniti in tudi podpreti, kot družba in kot država, torej njeni odločevalci," o akciji Štajerski zdravnik leta pravi Matija Stepišnik, odgovorni urednik Večera.

V koronskem duhu, kot smo zdaj že dodobra vajeni, je podelitev priznanj potekala prek spleta. Brez slavnostnega dogodka, kot v prvih dveh letih, a z iskrenimi in toplimi videoposnetki, ki smo jih za bralce posneli z letošnjimi nagrajenci.

Gregor Drnovšek, štajerski družinski zdravnik leta 2020:

V drugo je največ glasov bralcev v kategoriji družinskih zdravnikov prejel Gregor Drnovšek. Izkušeni zdravnik, ki vso svojo kariero deluje v ambulanti Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca v Jezdarski ulici, je povedal, da priznanje sprejema "z globoko hvaležnostjo in spoštovanjem". Naziv dojema kot priznanje družinski medicini in ga namenja vsem kolegom, ki vsak dan "tiho in požrtvovalno, s polno mero entuziazma, pogosto na meji svojih zmogljivosti skrbijo za svoje bolnike".

Renata Završnik Mihič, štajerska ginekologinja leta 2021 :

Znova je bralke Večera prepričala tudi mariborska ginekologinja Renata Završnik Mihič, ki je tako že drugič postala štajerska ginekologinja leta. "Časi so težki, delamo v izjemnih pogojih. Naše priznanje nas zato izjemno veseli in dokazuje, da delamo dobro in da ste z nami zadovoljni. Upam, da bomo vaše zaupanje še poglobili," je povedala koncesionarka, ki deluje v ambulanti Ginekomed forum v centru mesta.

 

Igor Dovnik, štajerski pediater leta 2021:

Med koncesionarje sodi tudi Igor Dovnik, ki letos prejme naziv štajerskega pediatra leta. "Vedno skušam vse, ki pridejo k meni po pomoč, zdraviti tako, kot bi zdravil svoje otroke. To je včasih na meji norosti, pomeni pa, da za paciente naredim, kar se le da," pravi pediater, ki mu priznanje pomeni obvezo za dobro delo tudi v prihodnje.

Sanja Slade, štajerska zobozdravnica leta 2021: 

V zobozdravniški kategoriji so se bralci v največjem številu letos prav tako odločili za koncesionarko. Štajerska zobozdravnica leta 2021 je Sanja Slade, ki pravi: "Zahvaljujem se vsem, ki so oddali glasove zame, ker so mi s tem povedali, da počnem nekaj dobrega. Hvala za izraženo zaupanje in da vam je mar."

Daljše pogovore z vsemi nagrajenci lahko preberete v prilogi Štajerski zdravnik leta, ki bo ob časniku Večer izšla v torek, 7. decembra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta