Študentje na ŠTUK-u danes ponovno častijo pol litra

Jana Juvan Jana Juvan
08.04.2024 12:42

Danes in jutri poteka tradicionalna vseslovenska krvodajalska akcija Častim pol litra. V Mariboru bodo študentje danes darovali na ŠTUK-u, jutri pa v UKC Maribor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborski študenti krvodajalske akcije prirejajo že 25 let. 
UKC Maribor

Študentske organizacije v teh dneh znova pozivajo študente, da se odločijo za darovanje krvi. V Mariboru se vseslovenska krvodajalska akcija Častim pol litra, ki jo prireja ŠOUM, danes odvija na ŠTUK-u, jutri pa se bo nadaljevala še na Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor, med 8. in 15. uro.  

"Veseli nas, da se je število študentov krvodajalcev v zadnjih akcijah ponovno vrnilo na raven pred epidemijo. Mladi se ponovno zavedajo kako pomembna je vsaka kaplja krvi, kar je tudi tokratni slogan naše akcije in verjamemo, da se bodo ponovno odzvali v velikem številu," je ob začetku akcije povedal Staš Vegi, vodja študentske krvodajalske akcije v Mariboru. Na ŠOUM sicer krvodajalske akcije v sodelovanju z Rdečim križem organizirajo že 25 let, v zadnjih letih po dvakrat letno, spomladi in jeseni. 

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) v sodelovanju z UKC Maribor, OZ Rdečega Križa Maribor in drugimi študentskimi organizacijami in klubi ponovno organizira vsakoletno krvodajalsko akcijo, pod sloganom 'Častim pol litra'.

Sporočili so, da lahko študentje, pa tudi vsi ostali, ki bi kri darovali v teh terminih, svoj prihod potrdijo in se dogovorijo o uri prihoda na telefonskih številkah Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor: 041 320 796 ali 041 479 242, vsak delovni dan od 7.00 do 15.00. "Vsi, ki bodo sodelovali v študentski krvodajalski akciji, bodo prejeli tudi simbolično darilce, ki ga zagotovi ŠOUM, kot se za krvodajalske akcije spodobi bo poskrbljeno tudi za primerno okrepčilo," so še obljubili. 

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) v sodelovanju z UKC Maribor, OZ Rdečega Križa Maribor in drugimi študentskimi organizacijami in klubi ponovno organizira vsakoletno krvodajalsko akcijo, pod sloganom 'Častim pol litra'.
Ukcmb

"V naši državi je naša vizija ohranitev prostovoljnega, neplačanega in anonimnega krvodajalstva ter zagotavljanje samozadostnosti s pripravki s krvjo in z zdravili iz krvi. Za doseganje ciljev moramo izvajati dobro državljansko vzgojo glede pridobivanja novih krvodajalcev. V Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor danes optimalno sodelujemo z mladimi v sodelovanju z Območnimi združenji Rdečega križa (OZRK), da bomo lahko ohranili krvodajalstvo z vsemi vrednotami tudi v prihodnosti," pa je povedala zdravnica Erika Kavaš, vodja procesa zbiranja krvi v UKC MB.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta