Tek na Pohorje. Kdo bo pohorski kerlc?

ŠTR
22.03.2023 11:25

V nedeljo, 2. aprila, podjetje Protime vabi na tekaško prireditev, tekmovanje v vzponu na Pohorje. Do 31. marca ugodnejše startnine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Podjetje Protime, ki zagotavlja elektronsko merjenje rezultatov na različnih športnih tekmovanjih, se je odločilo za organizacijo tekaškega dogodka Pohorski kerlc, tek na Pohorje 2023. Začrtan je za 2. aprila. V predprijavi, do 31. marca, je startnina nižja, in sicer 15 evrov, na dan tekmovanja 20 evrov.

Start 3,1 kilometra dolge trase je ob spodnji postaji Pohorske vzpenjače, na koncu asfaltne ceste, kjer tekači začnejo po makadamski cesti, ki vodi do Trikotne jase. Po kilometru teka se na ostrem zavoju, pod gondolsko žičnico, odcepijo desno na gozdno pot, kjer sledi prvi strmejši odsek. Tekači sledijo trasi, ki zavija navzgor in rahlo levo in se nato na izravnavi priključi stari smučarski progi Jonatan. Znova sledi strmejši odsek trase, nato pa se tekači po dobrih dveh kilometrih odcepijo levo proti stari, nekdanji vlečnici, zavijejo v desno, tečejo mimo njene spodnje postaje, pod nekdanjo jeklenico, ter nato po kakšnih 150 metrih zavijejo v levo na nekdanje smučišče. Od tukaj že vidijo zgornjo postajo gondole, do cilja pa jih tako čaka še nekaj zadnjih metrov. Dovoljena je tudi uporaba pohodnih palic.

Prijavite se lahko s spletno prijavnico na portalu protime.si do 29. marca in na dan teka od 8. ure do 9.30. Prijavijo se lahko tudi mlajši od 14 let, ki tečejo v spremstvu staršev. Na trasi bo tudi okrepčilna postaja. Prevzem paketa in številk na startu v nedeljo, 2. aprila, od 8. ure dalje. Organizator je zagotovil denarni sklad v skupnem znesku 6000 evrov. Prvo mesto v posamezni kategoriji (ženske/moški) prinese 1000 evrov. Podelitev nagrad in priznanj najboljšim bo po prihodu tekmovalcev v cilj, predvidoma ob 11.30. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta