To je novi vodja mariborskega urada za kulturo in mladino

Jasmina Cehnar
16.03.2021 16:03
"Dal bom vse od sebe," pravi Klemen Brvar, ki bo zapolnil kar osemletno kadrovsko praznino na Mestni občini Maribor.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novi vodja urada za kulturo in mladino Klemen Brvar (desno) z očetom, pesnikom in urednikom Andrejem Brvarjem, v nekdanji družinski hiši pri Sodnem stolpu Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinšek

Po petih mesecih od objave razpisa postopek za izbiro novega vodje urada za kulturo in mladino Mestne občine Maribor še vedno ni formalno zaključen. Je pa izbirna komisija že določila svojega favorita, in to je Klemen Brvar, za zdaj vodja službe za prireditve in dejavnosti Mariborske knjižnice. Odločitev bo uradna, ko se iztečejo pritožbeni roki neizbranih kandidatov, ki te dni prejemajo odločbe. Če pritožb ne bo, bo odločitev dokončna najkasneje 3. aprila, ko bo lahko mariborska občina z Brvarjem tudi sklenila pogodbo o zaposlitvi.

Dokler novega delovnega mesta ne zasede, Brvar načrtov o svojem novem delu še ne želi deliti z javnostjo. "Sem pa vesel, da sem bil izbran in da bom delal na drugem nivoju kot doslej. Dal bom vse od sebe. Izzivov bo res veliko, a konec koncev sem se zato odločil kandidirati," je povedal novi podsekretar, po osnovni izobrazbi zgodovinar. Glede svojih izkušenj pravi, da v mariborski kulturi deluje že dvanajst let in da je sodeloval v več slovenskih in tudi mednarodnih projektih. Posnel je dokumentarni film, v okviru kulturno-umetniškega Združenja Reaktor pa se preizkusil tudi v društveni sceni.

Novi vodja urada za kulturo je sicer sin mariborskega pesnika in urednika Andreja Brvarja, ki se je pred zadnjimi lokalnimi volitvami izpostavil kot podpornik kandidature sedanjega župana Saše Arsenoviča. Bodoči vodja urada za kulturo s svojo sestro Katjo Kolar sicer vodi tudi Hišo zgodb in razgledov Fani & Rozi, turistično-gostinski objekt ob Sodnem stolpu na Lentu, ki je bil prej družinska hiša Brvarjevih.

Urad za kulturo in mladino
Sašo Bizjak

Spomnimo, delovno mesto vodje urada za kulturo in mladino je nezasedeno že osmo leto oziroma urad po pooblastilu župana vodi Daniel Sajko, medtem pa so kulturniki in mladinske organizacije več let opozarjali, da je treba ta kadrovski manko nujno zapolniti. Podana je bila tudi prijava na inšpekcijo za javne uslužbence, saj je lahko nekdo vršilec dolžnosti največ šest mesecev. V inšpekcijskem nadzoru niso ugotovili kršitev zakona, so pa občini priporočili, naj vodenje urada čim prej uredi. Kot je znano, se je na razpis prijavilo kar 26 kandidatov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta