UKC Maribor: Omejitev obiskov, v primeru suma na koronavirus pozvonite

(mbk)
31.01.2020 15:23

Omejeni obiski na vseh oddelkih UKC Maribor, v primeru suma na koronavirus pozvonite in počakajte.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Zaradi povečanega števila virusnih obolenj dihal od danes v UKC Maribor omejujejo obiske na vseh oddelkih UKC Maribor na eno zdravo odraslo osebo dnevno. Omejitev obiskov velja do preklica. "Osebe s prehladnimi ali drugimi nalezljivimi obolenji naj ne obiskujejo bolnišnice še vsaj 24 ur po prenehanju bolezenskih težav. Ob obisku je potrebno upoštevati osnovna higienska načela. Pred vstopom v bolniško sobo si je potrebno umiti ali razkužiti roke, prav tako tudi preden sobo zapustimo. Obiski v porodnišnici so dovoljeni samo partnerju brez znakov okužbe. V izjemnih primerih je možen obisk po predhodnem dogovoru z lečečim zdravnikom. Obiskovalce naprošamo, da omejitev obiskov upoštevajo in tako pripomorejo k omejitvi širjenja respiratornih virusov," opozarjajo v UKC.
V primeru suma na novi koronavirus pa: "Če imate vročino z znaki okužbe dihal, ki se kažejo predvsem, ne pa izključno, s kašljem in/ali težkim dihanjem in ste v 14 dneh pred začetkom bolezni bili na Kitajskem ali ste bili v tesnem stiku s potrjenim primerom okužbe z 2019 – nCoV ali utemeljeno sumite, da bi bili lahko okuženi z virusom 2019 – nCoV, pred vstopom v objekte UKC Maribor pozvonite in počakajte na navodila zdravstvenih delavcev. Prosimo, da ne vstopate brez dovoljenja zdravstvenih delavcev."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta