Univerza v Mariboru: Odprt razpis za sprejem v študentske domove

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
01.07.2024 12:05

Prijava za sprejem ali podaljšanje bivanja v študentskih domovih je možna od danes

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Študentski kampus na Gosposvetski
Arhiv Univerze V Mariboru

Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije je objavilo razpis za sprejem in podaljšanje bivanja v študentskih domovih za prihodnje študijsko leto. Vlogo za sprejem in podaljšanje bivanja je možno oddati od 1. julija. Prijavo na razpis študentje oddajo na spletnem portalu eVŠ (http://portal.evs.gov.si/bivanje), razpis in vse dodatne informacije v zvezi s prijavo za bivanje pa so objavljeni na spletni strani mariborskih študentskih domov, sporočajo z Univerze v Mariboru. Prednostni seznam študentov za vselitve bo objavljen v sredini septembra 2024.

Za prenovljeni študentski dom na Tyrševi, ki so ga nedavno ponovno odprli in ima tudi skupne tematske sobe, bo gotovo veliko povpraševanja.
Jasmina Cehnar

Odločbo o izpolnjevanju pogojev za dodelitev subvencioniranega bivanja in vabilo na vselitev bodo študenti prejeli v svoj eVŠ predal. Seznam z datumi in urami vselitev bo objavljen tudi na spletni strani študentskih domov Univerze v Mariboru. Razpis za sprejem je odprt do 1. junija 2025, prijava za podaljšanje bivanja pa je možna do 16. avgusta letos. 

Študentski domovi Univerze v Mariboru se nahajajo v petih naseljih in imajo 17 domov v bližini fakultet in centra mesta. "Študentom nudijo številne ugodnosti: sobe z neomejeno uporabo interneta, souporabo kuhinj in kopalnic, možnost uporabe pralnega in sušilnega stroja, uporabo sob za študij, obštudijsko dejavnost, možnosti uporabe športnih objektov in najema parkirnega mesta v garažnih hišah na Lentu in Smetanovi," še pravijo na UM.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta