Univerza v Mariboru predseduje eni največjih rektorskih konferenc

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
10.11.2020 12:05

Zdravko Kačič je novi predsednik Podonavske rektorske konference, ki združuje več kot 60 univerz

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V dvajsetih letih je mariborska univerza že drugič prevzela krmilo Podonavske rektorske konference.
Andrej Petelinšek

Na letni skupščini Podonavske rektorske konference je bil za predsednika te konference za obdobje prihodnjih dveh let izvoljen rektor Univerze v Mariboru, Zdravko Kačič. Univerza v Mariboru bo tako v dvajsetih letih četrtič predsedovala drugi največji rektorski konferenci v Evropi ter tako aktivno prispevala prihodnjemu razvoju ne samo Podonavske regije, ampak tudi lokalne in regionalne sredine, v kateri deluje, so sporočili z rektorata na Slomškovem trgu.

Ob izvolitvi je Kačič poudaril potrebo po sodelovanju na področju raziskovanja z organiziranimi mehanizmi, v katerih bi člani po načelu odprtega dostopa delili svojo sodobno raziskovalno infrastrukturo in začeli sodelovati na višji ravni ter iz Podonavske regije ponujali evropski družbi rešitve na velike izzive našega časa.

Zdravko Kačič
Andrej Petelinšek

Podonavska rektorska konferenca vključuje več kot 60 podonavskih univerz od izvira Donave do Črnega morja. Njen prvotni namen je bil premostiti ovire za znanstveno in akademsko sodelovanje v času obdobja železne zavese, danes pa uresničuje Strategijo Evropske unije za Podonavsko regijo znotraj prioritetnega področja Družba znanja in je osredotočena na podporo ožjega raziskovalnega sodelovanja med članicami, pospeševanje skupnih raziskav in večjo mobilnost znotraj regije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta