Ustvarjalne čarovnice in zabava v Vetrinjcu

Noč čarovnic je lahko tudi razlog za ustvarjanje in druženje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saso Bizjak

Delavnice, koncert, predvsem pa druženje. Tako so v Vetrinjskem dvoru zastavili praznovanje noči čarovnic. Seveda bolj po meri otrok in ne preveč strašljivo, kot takrat kadar gre za halloween zabave za starejše. "Običaj namenjamo družinam, tako kot ostale dogodke, ki jih pripravljamo enkrat na mesec," pravi Hana Repše iz zavoda Mars, kjer so že veterani priprave družinskih dogodkov, ki imajo vedno enak cilj - ustvarjalnost.

Saso Bizjak
Saso Bizjak
Saso Bizjak

Tokrat so izdelovali klobuke, pajke in laternice, na voljo pa so bile tudi poslikave, letos tudi za odrasle, ki so si lahko priskrbeli res grde rane, a brez bolečin, zvečer pa je nastopila skupina Vintage, ki se je ponovno zbrala ravno v ta namen. Kljub temu, da gre za kapitalistični praznik, ki smo ga šele nedavno uvozili iz Amerike, in ga precej očitno bolj kot tradicija poganja želja trgovcev in drugih po zaslužku, je lahko tudi ustvarjalen. "Vseeno je tudi to priložnost, ko lahko urimo ročne spretnosti, kjer smo lahko kreativni tako pri oblačenju kot maski. Je pa res, da se je noč čarovnic, ko se je vrnila iz Amerike, prelevila v potrošniški praznik. Ampak pomembno je, da se družimo, praznujemo, skupaj ustvarjamo. Zakaj ne bi izkoristili tudi te priložnosti?" argumentira Hana Repše.

Za najmlajše so noč čarovnic pripravili tudi drugod v okolici Maribora, denimo v Rogozi v Magičnem gozdu, kjer bo rajanje trajalo 31. oktobra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta