V banko iz domačega naslanjača, prek računalnika ali pametnega telefona

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
10.11.2020 08:50

Digitalno bančništvo prek spletne ali mobilne banke omogoča številne storitve, ne da bi morali v bančno poslovalnico

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Spletna banka Nova KBM
Nova KBM

Je tudi vas omejevanje javnega življenja ujelo nepripravljene? Neplačane položnice, nič gotovine pri roki, limit na bančnem računu tik pred iztekom – ob tem pa priporočilo, naj ostanemo doma in čim manj hodimo v zaprte javne prostore, med katere sodi tudi banka.

Rešitev je že nekaj časa pri roki, saj skoraj vse banke v Sloveniji omogočajo spletno poslovanje. Odkar Slovenci množično uporabljamo pametne telefone, se je digitalno poslovanje razširilo še na mobilne naprave v obliki tako imenovanih mobilnih bank. Vendar pri tem niso vse enako uspešne, zato podjetje E-laborat vsako leto opravlja raziskavo spletnega in mobilnega bančništva v Sloveniji, v katero vključi vse slovenske banke in hranilnice ter nekatera fintech podjetja. Letos je podjetje E-laborat v oceno prvič zajelo tudi celotno izkušnjo uporabnika ob opravljanju storitev in uporabi spletne banke, kar daje nazivu dodatno vrednost. V ocenjevanju se je najbolje odrezala spletna banka Nove KBM, Bank@Net, saj je bila prepoznana kot bolj uporabna, s širšim naborom funkcionalnosti in vsebin od povprečja. Medtem ko je bilo povprečno število doseženih točk 58, jih je Bank@Net dosegel kar deset več. Največ točk pa je v ocenjevanju mobilnega bančništva v Sloveniji dosegla tudi mobilna banka Nove KBM, mBank@Net, ki se prav tako odlikuje z največ ponujenimi vsebinami in funkcionalnostmi.

Najboljša spletna in mobilna banka Nova KBM
Nova KBM

Varno, hitro in pregledno

Največja prednost spletne banke je seveda ta, da jo lahko kadarkoli obiščete iz domačega naslanjača. V njej lahko opravite množico storitev, za katere ste se morali prej postaviti v vrsto pred bančnim okencem: pregledujete transakcije na svojem bančnem računu, nadzorujete porabo, naročite ali podaljšate prekoračitev sredstev (limit), sklepate varčevanja, napolnite predplačniško kartico Visa, pa celo sklenete gotovinski kredit in še kaj. Mobilna banka poleg tega ponuja še funkcionalnosti, ki jih zagotavlja pametni telefon: skeniranje QR-kode na položnici namesto zamudnega prepisovanja podatkov, pošiljanje QR-kode in povezav s podatki s funkcijo Nakaži mi preko SMS-a, Viberja, e-pošte, s katerim olajšate nakazila prijateljem, iskanje najbližjega bankomata in poslovalnic skupaj s kontaktnimi podatki, kar pride prav, ko potrebujete bančne storitve v drugem mestu. K udobnemu poslovanju prispevajo tudi drobne pozornosti, ki jih omogoča uporabniku prijazna nadzorna plošča z nastavitvami za upravljanje računa. Predvsem pa vam nikoli ni treba skrbeti za varnost poslovanja, saj se v mobilno banko lahko prijavite s prstnim odtisom ali prepoznavo obraza.

Mobilna banka Nova KBM
Nova KBM

Sodobne bančne poti so morda res speljane drugače kot nekoč, a še vedno vodijo k istemu cilju: varni hrambi in plemenitenju vaših finančnih sredstev. Naj vas na njih spremljajo usposobljeni strokovnjaki.

*Velja samo za nove uporabnike (m)Bank@Neta. Za imetnike paketov Komplet in Premium ponudba ne velja, saj so mesečna nadomestila uporabe in nadomestila za plačila v (m)Bank@Netu že vključena v ceno teh paketov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.