V križišču Ulice heroja Tomšiča in Krekove v Mariboru namesto parkirnih mest urbana cona

Igor Selan Igor Selan
02.11.2020 14:03
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborska občina bo pet parkirnih mest v križišču Ulice heroja Tomšiča in Krekove ulice spremenila v prostor za sprostitev in počitek
Sašo Bizjak

Mariborska občina v beli coni, v križišču Ulice heroja Tomšiča in Krekove ulice, ukinja pet parkirnih mest in namesto njih od prejšnjega tedna ureja tako imenovani parklet, urbano površino namenjeno ljudem. Na prostor, ki je bil prej namenjen avtomobilom, bodo tako do sredine novembra postavili stojala za kolesa in pitnike. "Namen umestitve 'parkletov' je zagotoviti javni prostor za sprostitev in počitek, spodbujati živahnost uličnega dogajanja ter povečati varnost skupnosti," sporočajo iz občine.

Celoten projekt bo občino stal 48 tisoč evrov, četrtino tega bo pokrila EU. Občina namreč parklet ureja v sklopu evropskega projekta Resolve, katerega namen je zmanjšanje ogljikovih izpustov in drugih onesnaževal, ki izhajajo iz dostave blaga ter prevoza oseb v mestnem jedru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta