V Limbušu se dogaja

Marija Lončarič
29.10.2018 13:18

Trgatve so se končale, bliža se martinovo, potem pa novoletne lučke z božičnim bazarjem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med obnovo kanalizacije in postavitvijo kandelabrov v Hrovatovi ulici v Limbušu.
Andrej Petelinšek

Veliko se dogaja v mali krajevni skupnosti na robu mesta Maribora. Turistično društvo skupaj s krajevno skupnostjo, šolo, vrtcem in drugimi društvi v Limbušu organizira veliko prireditev vse leto. Trgatve so se končale, na vrsti je martinovanje s krstom vina, ki bo v soboto, 10. novembra, ob 14. uri pri vinogradniku Repnik v Hrastju - Vrhovem Dolu. Vabljeni vsi, ki obožujete dobro kapljico. Pot bo vodila do vinotočev Kramer, Potočnik, Meranovo, Martinovo, Sfiligoj-Kočevar, Majnik in restavracije Vnukec, kjer bodo ponudili njihove dobrote in mošt, ki bo že vino postal. Pričetek Podpohorske vinske ceste je pri Čeligejevi preši v središču Limbuša, kjer bosta prikaz "prešanja" jabolk in pokušina jabolčnika. Prešanje bo predstavljeno tudi otrokom iz vrtca in učencem.
V oktobru so organizirali jesensko tržnico in komemoracijo pri spomeniku. Kulturni program so pripravili učenci šole in krajevna pevska zbora z organizacijo Združenja borcev NOB. Še pred prazniki so uredili in zasadili korita ter polepšali kraj. Vsako leto se pri njih čuti novoletni utrip in tudi letos bodo prižgali lučke na smreki, in sicer v soboto, 24. novembra, ob 16.30. V tem času bo božični bazar od 14. ure naprej. V kraju živi dober poznavalec zgodovine, Franjo Šauperl, pisec knjig o zgodovini Limbuša, oseba, ki je v pomoč vsem društvom in organizacijam in to delo je tudi prepoznal župan in mu podelil pečat mesta Maribora. Po dolgih zapletih pri gradnji kanalizacije v Spodnjem Limbušu jim je uspelo urediti dve ulici od osmih in sedaj ju bodo asfaltirali. Vsi ostali krajani v tem zaselku bodo spet čakali na denar, ki ga bo namenila občina. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta