V Mariboru pritisk na gimnazije, v Ljubljani letos manjši

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Še trije meseci in novinci bodo glavni v obredu fazaniranja z narisano črko F. Nekateri od njih že danes vedo, v kateri šoli so.
Še trije meseci in novinci bodo glavni v obredu fazaniranja z narisano črko F. Nekateri od njih že danes vedo, v kateri šoli so.
Andrej Petelinšek
V nadaljevanju preberite: Letos so se kandidati v večini primerov prijavljali v srednje šole v svojem lokalnem okolju. Po prenosu prijav v srednje šole ni posebnega pritiska na posamezne programe ali šole v Ljubljani in Celju. Drugače je v Mariboru. Od 17 mariborskih srednjih šol in gimnazij je omejitev vpisa na osmih, od tega na vseh treh javnih splošnih gimnazijah. 

Za katere programe je največ zanimanja?

Kje so še prosta mesta?

Lara Romih, predsednica Zveze aktivov svetov staršev: "Mladi so očitno pametnejši od nas odraslih, ker vidijo dobre možnosti tudi v drugih šolah, ne le gimnazijah."

Roman Vogrinc, ravnatelj Gimnazije Ledina: "Čez pet let bo generacija manjša in bi bilo treba že sedaj o tem razmišljati."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta