V Razvanju dobrodelno zaključili praznik

31.10.2021 05:20
Prispevali za sokrajana, ki ga pestijo zdravstvene težave; dogodki povezali generacije.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V programu ob krajevni proslavi so nastopili tudi otroci iz vrtca Razvanje. Foto: Alenka Fajfar
Alenka Fajfar

Pretekli teden, ko je praznoval ves Maribor, se je tudi v Razvanju zvrstilo več dogodkov, s katerimi so proslavili 1036 let od prve omembe njihovega kraja. Na osrednji prireditvi v domu krajanov je predsednik sveta krajevne skupnosti Drago Rečnik spomnil na mejnike v razvoju kraja in se zahvalil vsem, ki so sodelovali pri organizaciji različnih dogodkov in pri aktivnostih. Poudaril je pomen vseh društev. Prisrčen kulturni program so pripravili otroci iz razvanjske enote vrtca Jožice Flander ter podružnične osnovne šole Franceta Prešerna, zaigrala in zapela je še skupina Samotarji, znana po svojih ljudskih pesmih.

Poskrbeli so tudi za medgeneracijsko druženje in se pri jutranji telovadbi Šole zdravja razgibali z otroki na šolskem dvorišču in bili prijetno presenečeni, ko so si otroci zaželeli, da bi še večkrat telovadili z njimi. "Njihovi iskrivi pogledi so tudi nas napolnili s toplino in zadovoljstvom, da smo jim vzbudili željo po gibanju na svežem zraku," je povedala Lidija Vrzel, predsednica DU Razvanje. Dan so jim popestrili še gasilci iz PGD Razvanje, ki so demonstrirali evakuacijo v primeru potresa in gašenje.

Praznovanje so v soboto zaključili s tradicionalnim pohodom na Poštelo in obiskom Klajnškove domačije v organizaciji Turističnega društva Razvanje. Na pobudo Šole zdravja je imel tokrat pohod dobrodelno noto. Krajane so nagovorili k doniranju ob proslavi in tudi sicer se je vest o tem razširila. Tako so ob zaključku pohoda lahko Marjani Klajnšek predali 745 evrov za njenega sina Dušana, ki se sooča z zdravstvenimi težavami in življenjem na invalidskem vozičku. "V imenu družine Klajnšek se pobudnik Šola zdravja zahvaljuje vsem in vsakemu posebej, da ste razumeli stisko, zaupali projektu, odprli svoje srce in tako prispevali za zdravljenje in lažje življenje našega sokrajana," je v zahvali zapisala Minka Donik.

"Vse prireditve in druženja v teh nenavadnih časih so nam napolnili dneve z optimizmom in upanjem, da bomo vendar ob vseh previdnostnih ukrepih lahko ponovno pričeli aktivnosti, ki nas veselijo, bogatijo in združujejo," pa je še dodala Vrzelova.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta