V Razvanju imajo prav poseben mlaj

ŠTR
08.05.2021 05:00
Po skorajda vseh krajevnih skupnostih Mestne občine Maribor so krajani tudi letos poskrbeli za postavitve majskega drevesa. Tudi v Razvanju so letos sledili tradiciji, za katero že dolga leta skrbijo tamkajšnji gasilci. Je pa letos njihov mlaj nekaj posebnega, edinstvenega, saj ima kar dva vrhova.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
TD Razvanje

Drevo vsakokrat podari eden od domačinov, sledi ogled terena in podiranje drevesa. "Nikoli ni to mala stvar, saj je cesta ovinkasta, polna ovir ob strani. A še vsako leto so ga varno pripeljali do gasilskega doma. Tam ga potem pripravijo za postavljanje, odstranijo lubje, spletejo vence in pripravijo tudi zastavo," je pojasnila krajanka Tatjana Koren Trinko.

"Šestindvajsetega aprila smo šli po drevo. Postavljamo pa zmeraj 30. aprila," je povedal poveljnik PGD Razvanje Tadej Pišek. Letos so drevo sicer dvignili z dvigalom poklicnih gasilcev, saj ukrepi ne dovoljujejo druženja tolikšnega števila ljudi, da bi lahko to opravili družno kot običajno, je dodal. So pa torej ohranili tradicijo in letos imajo v kraju unikatno drevo. Ko so ga podrli, so ugotovili, da ima več vrhov. To je posledica žleda pred leti, saj je takrat na skoraj vseh smrekah polomilo vrhove in so potem pognale nadomestne vrhove. In tako ima zdaj vsak vrh svojo zastavo, povezal jih je napis Živel 1. maj, pa še koronavirus se je gor obesil. Kot vedno je imel pri krasitvi "prste zraven" tudi sosed Tone Fras.​ 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta