V Svečini pestro ta konec tedna. Jakobov pohod in postavitev klopotca, pa tudi pokušina penin

MBK
23.07.2021 07:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Še pred nočnim pohodom v avgustu se bodo pohodniki podali na Vinotour. Turistično društvo Svečina organizira ta konec tedna pestro dogajanje v Svečini. Po dnevu odprtih vrat svečinskih kleti, ki so ga uspeli izpeljati konec junija, vabijo danes, v petek, 23. julija, od 18. ure in v soboto, 24. julija, od 16. ure v Vinogradniški muzej Kebl, ki stoji sredi vinorodnega okoliša Svečinskih goric na Slatini v občini Kungota, tik ob meji z Avstrijo. Tam bosta predstavitev in pokušnja penin svečinskih vinogradnikov.

Vinogradniki, ki so se lani spomladi tako borili pred zmrzaljo v sadovnjakih, kot pri Vinogradništvu in sadjarstvu Kušter. So letos eni od dvanajstih svečinskih vinogradnikov, ki danes in jutri predstavljajo svoje penine. 
Andrej Petelinšek
Marko Knehtl

V soboto ob 10. uri se začne Jakobov pohod na nogometnem igrišču v Svečini, nakar sledi sprehod skozi dvorišča svečinskih vinogradnikov in še h kakšnemu čez mejo bi radi zavili. V nedeljo, 25. julija, pa v Svečini ob vinogradniškem muzeju postavljajo klopotec. Na dogodke, razen na pokušnjo penin, je vstop brezplačen. Prijaviti se je treba zaradi pregleda udeležencev, sicer število ni omejeno. Avgusta pripravljajo nočni pohod, septembra pa tradicionalni kmečki praznik. Vse to bo, če bodo epidemiološke razmere in ukrepi za obvladovanje širjenja virusa dopuščale.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta