V zbirnem centru odpadkov v središču Maribora praznično prazno

mbk
03.04.2021 18:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Medtem ko so zbirni centri po Mariboru v začetku tedna beležili naval občanov in bili precej zasuti z odpadki, danes tam ni bilo gneče, prišel je komaj kdo. Mariborčani so praznično soboto raje namenili drugim stvarem, kot da bi pospravljali kramo in jo odvažali v Snagine centre. Center na Plinarniški ulici je dopoldan kazal videz brezhibno pospravljene garaže, ne kraja, kjer se množično odlagajo različni komunalni odpadki. Delavci Snage pričakujejo, da bo po velikonočnih praznikih slika drugačna - precej več dela in odpadkov bo. 

V zbirnih centrih https://www.snaga-mb.si/zbirni-centri/je mogoče oddati: papir in karton (vključno z embalažo), različne vrste stekla, odpadno embalažo (plastično, kovinsko, sestavljeno, stiropor), les, plastiko, kovine, folije, zeleni vrtni odpad (obreze dreves in grmičevja, pokošeno travo), kosovne odpadke, električno in elektronsko opremo, oblačila, tekstil, odpadna jedilna olja, nevarne odpadke iz gospodinjstev, gradbene odpadke iz gospodinjstev (beton, opeko, ploščice, keramiko). 

V drugi polovici aprila bo v Mariboru spomladanska čistilna akcija Moji odpadki, moja skrb. V soboto, 17. aprila, in v soboto, 24. aprila, bodo po mestnih četrteh in krajevnih skupnostih postavljene zbirne točke za odpadke, zbrane v naravi. Aprila poteka tudi akcija zbiranja nevarnih odpadkov, ki jih je mogoče odložiti v premične zbiralnice in po urniku https://www.snaga-mb.si/pomladna-akcija-zbiranja-nevarnih-odpadkov.html

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta