Veterani Maribora so ponosni na čas, ko so soustvarjali državo

Marjan Toš
25.09.2022 03:00

V izobraževalnem centru v Pekrah so se na delovnem in družabnem srečanju dobili predstavniki domoljubnih in veteranskih organizacij iz Mestne občine Maribor, ki so vključene v posebno koordinacijo teh organizacij.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Arih za govornico, ob njem praporščaki
Igor Napast

Na druženje so vabili Združenje borcev za vrednote NOB Maribor, Policijsko veteransko društvo Sever Maribor, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Maribor, Združenje slovenskih častnikov – območno združenje Maribor, Društvo vojnih invalidov Maribor, Domovinsko društvo generala Rudolfa Maistra Maribor.

Igor Napast

V tem mandatu koordinaciji predseduje Aleš Arih, sicer predsednik Domovinskega društva generala Maistra Maribor. Članice koordinacije krepijo slovensko domoljubje, negujejo vrednote slovenskega uporništva in zgodovinski spomin na prelomne dogodke v 20. stoletju, ki so pripeljali do slovenske osamosvojitve in samostojne demokratične države.

Igor Napast

Udeležence srečanja je najprej nagovoril in pozdravil predsednik Aleš Arih, slavnostni govornik pa je bil namesto obolelega župana MO Maribora Aleksandra Saše Arsenoviča veteran vojne za Slovenijo, član policijskega veteranskega društva Sever in Domovinskega društva generala Maistra Stanislav Kocutar. V krajšem in doživetem kulturnem programu so nastopili Dvorjanski muzikanti in igralec Silvo Safran, člani domoljubnih in veteranskih organizacij pa so se nato zadržali še v krajšem družabnem srečanju in obujali spomine na čase, ko so v različnih obdobjih in na različne načine na odgovornih nalogah vsak po svojih močeh prispevali, da imamo danes samostojno in demokratično državo Slovenijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta