(VIDEO) Domiselna video kampanja Fištravca je kopija Vučićeve

Miha Dajčman Miha Dajčman
07.11.2018 19:45

Video posnetki na facebook strani županskega kandidata Andreja Fištravca dosegajo visoko število ogledov, a se je izkazalo, da je posnetek gostilniške debate v bistvu kopija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V video posnetku nastopajo člani liste Andreja Fištravca in njegovi podporniki. 
Facebook Andrej Fištravec

V Mariboru je najbolj odmevna zagotovo volilna kampanja aktualnega župana Andreja Fištravca. Video posnetki objavljeni na njegovi facebook strani dosegajo visoko število ogledov. Po videoposnetku animacije, ki je govorila o situaciji v Mariboru pred županovanjem Fištravca in njegovih izpeljanih projektih, je včeraj po spletu začel krožiti posnetek gostilniške debate, kjer Andrej Fištravec ljudem za "šankom" pripoveduje o projektih, ki jih je izpeljal v svojem mandatu. Po enem dnevu ima posnetek več kot 20.000 ogledov.
Toda izkazalo se je, da je video na las podoben posnetku srbskega predsednika Aleksandra Vučića iz kampanje pred predsedniškimi volitvami leta 2017. Vučić na posnetku razlaga, kako uspešen je bil v času vladanja, da je reševal in ustvarjal delovna mesta, uredil številne ceste, trudil se je tudi za obnove javne infrastrukture. Posnetek se, tako kot Fištravčev, zaključi s komičnim vložkom.
{embed_youtube}https://youtu.be/-MNf_suAqUg{/embed_youtube}
Andrej Fištravec na posnetku pove, da je počistil smetišče na občini in uredil številne kilometre cest v občini. Hkrati pa napoveduje nove obnove. Pohvali se z obnovljenim javnim potniškim prometom in napove brezplačen avtobusni prevoz za upokojence. Zadolženost občine za sortirnice demantira z besedami, da je občina zadnja leta poslovala pozitivno. Po besedah Fištravca Maribor po 30 letih posluje stabilno. Vodja volilnega štaba županskega kandidata Andreja Fištravca Saša Pelko nam je razložil, da so se močne video kampanje lotili, ker tako narekujejo trendi: "Video oglasi imajo največji učinek pri volivcih. Video kampanj z animacijami se poslužujejo marsikje, to smo vzeli iz že ustaljenih norm. Na video za šankom pa smo, po raziskovanju zmagovitih kampanj v regiji, naleteli v Srbiji. Kampanja aktualnega srbskega predsednika Aleksandra Vučića se nam je zdela posrečena in uporabna. Odločili smo se, da po tem vzoru naredimo oglas tudi mi."
{facebookpost}https://www.facebook.com/fistravec/videos/vb.519945308062867/430398344159362/?type=2&theater{/facebookpost}
"Namen video kampanje je, da vzbudimo pozornost med gledalci in ljudem sporočimo, da se je v tem mandatu naredilo zelo veliko, kljub temu da nekateri mediji trdijo, da se ni naredilo nič," še pravi Pelko. V video posnetku sodelujejo člani Fištravčeve ekipe, ljudje, ki kandidirajo na njegovi listi, in njegovi podporniki. Video so posneli v mariborskem lokalu Trust. Za produkcijo je poskrbelo podjetje Showtec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta