(VIDEO) Ringlšpil s Sabino Cvilak: "Ko mi rečejo mednarodno prepoznavna diva, se kar potegnem nazaj"

DR
03.10.2024 12:21

Na Ringlšpil je z Večerovo novinarko Jasmino Cehnar sedla Sabina Cvilak, operna pevka svetovnega formata z izjemno kariero.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Solistka mariborskega SNG se je z opero prvič srečala pri sedemnajstih letih, nato študirala v Gradcu, zmagovala na tekmovanjih in nastopala na številnih odrih doma ter po svetu, kjer je sodelovala z največjimi opernimi imeni. V Večerovem podkastu Ringlšpil se je Sabina Cvilak spominjala svojih začetkov in povedala, kakšne vloge so ji na kožo pisane danes. Tudi o strahu pred dnem, ko bo morala zaključiti kariero, njenem pogledu na Maribor in domačo operno hišo, v kateri se dolgo ni želela zaposliti, je spregovorila z Večerovo novinarko Jasmino Cehnar. Kakor tudi, kateri stereotip o opernih pevcih ji gre najbolj na živce, zakaj sebe ne vidi kot operne dive in kako gleda na prihodnost opere, ki ima med mladimi vse manj publike.

Podkastu lahko prisluhnete na platformah za podkaste ali na povezavi TUKAJ. Vabljeni, da se na podkast naročite.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta