(VIDEO) Ringlšpil z Avgustom Demšarjem: Če vas muči nespečnost, si zamislite, kdo bi koga ubil

20.05.2024 20:00

V Večerovem podkastu Ringlšpil je Jasmina Cehnar s pisateljem Avgustom Demšarjem govorila o njegovih kriminalkah, inšpektorju Martinu Vrenku in njegovi prihodnosti ter Mariboru kot prizorišču literarnih umorov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avgust Demšar in Jasmina Cehnar v podkastu Ringlšpil.
Anja Tomanič

V tokratni epizodi smo se zavrteli s priljubljenim mariborskim pisateljem kriminalnih zgodb, Avgustom Demšarjem, ki je zablestel s svojim inšpektorjem Martinom Vrenkom, upodobljenim tudi v televizijski seriji. Pogovarjali smo se, kako nastajajo Demšarjeve kriminalke in zakaj tako obožuje ta žanr. Izveste tudi, kdo je v zadnjem času avtorjev informator iz kriminalističnih vrst, pa tudi, ali se Vrenku morda piše konec, ker se ga je že naveličal. Ste vedeli, da se umor da naročiti na temnem spletu? O tem, Mariboru kot prizorišču literarnih umorov, manku štajerskega naglasa v ekranizaciji primerov inšpektorja Vrenka in še mnogočem na tokratnem Ringlšpilu, ki ga vodi Jasmina Cehnar

Podkastu lahko prisluhnete tudi na povezavi TUKAJ in na platformah za podkaste.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta