(VIDEO) Svečina: Mladi vabijo na grad na vina šestnajstih vinogradniških kleti

Miha Dajčman Miha Dajčman
27.06.2019 14:01
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tipi vin, ki jih boste lahko spoznali, so barrique, peneča se vina, rose, rdeča vina in tri postaje svežih vin.
Janko Rath

"Vino in Svečina sta sopomenki. Vino je za Svečino več kot samo kmetijski pridelek," pravijo organizatorji prvega vinskega večera na svečinskem gradu, ki ga pripravljajo mladi iz Svečine in okolice. Vino je v Svečni povod za praznike, srečanja, kulturne dogodke in pohode, tokrat bodo vino spoznavali na drugačen način. Z vinom so v Svečini povezani tako mladi kot stari, znanje o vinu in njegovi pridelavi pa se predaja iz roda v rod.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BykzyiHB0Td/{/instagram}
Na dogodku, ki bo na svečinskem gradu jutri, 28. junija, med 18. in 22. uro, se bo predstavilo 16 vinogradniških klet.
"Namen je predstaviti svečinska vina skozi zanimivo, neobičajno degustacijo in hkrati širiti znanje o vinu, pitju vina, njegovi pridelavi in sortah. Ciljna publika so predvsem naši sovrstniki, ki ne poznajo zgodb, ki jih skriva vino. Mlade želimo naučiti, kako ga piti, kako ga izbrati, okušati in ga predstaviti. Seveda je dogodek odprt tudi za vse mlade po srcu in tiste, ki želijo zgolj spoznati Svečino in naša vina," vabijo organizatorji.
Na sedmih vinskih postajah boste lahko spoznali vina glede na njihovo pridelavo. Tipi vin, ki jih boste lahko spoznali, so barrique, peneča se vina, rose, rdeča vina in tri postaje svežih vin.
Potekala bo tudi "blind-tasting" delavnica, skupaj s kratkim predavanjem, na kateri se bodo obiskovalci lahko preizkusili v poznavanju sladkornih stopenj vin. Med dogodkom bo nastopila domačinka Svetlana Pahernik s spremljavo akustične kitare. (md)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta